BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta 750 kişi CHP'ye katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda 750 kişiye parti rozeti takıldı.

Abone ol

İl Başkanı İsmail Demirel vatandaşların CHP’ye yoğun ilgisinin devam ettiğini ifade ederek iktidara yürüdüklerini söyledi.

İstanbul Düğün Salonu’nda düzenlenen rozet takma töreninde başka siyasi partilerden CHP’ye katılan ve partiye yeni kayıt yaptıranlara rozet takıldı. Törene CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçın, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, İl Başkanı İsmail Demirel, CHP’li belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan İl Başkanı İsmail Demirel, kurultay sonrası başlayan rüzgarın hızla devam ettiğini ve iktidara yürüdüklerini iddia etti.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve başlamasından sonra partinin yükseliş trendine girdiğini ve bu yükselişin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden İsmail Demirel, AK Parti iktidarını eleştirdi. CHP’ye her gün yeni katılımların olduğunu da ifade eden Demirel, “Bugün 750 arkadaşımıza parti rozeti takıyoruz. Bu gösteriyor ki halkın yeni umudu biziz. Biz bu umutları boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Referandumda da yoğun bir kampanya sürdüreceğiz. Mahalle mahalle sokak sokak halka gerçekleri anlatacağız. 2011 seçimlerinde biz iktidar olacağız. Buna yürekten inanıyoruz. Halkın son dönemlerde bize gösterdiği yoğun ilgi iktidar olacağımızı açıkça ortaya koyuyor”dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan ise törende yaptığı konuşmada referandum üzerinde durdu. Referandumda halkın Anayasa değişiklik paketine hayır diyeceğini iddia eden Bilgehan, Uşak’tan da pakete hayır oyu çıkacağını savundu. Başbakan Erdoğan’ın, İsmet İnönü’yü Hitler’e benzetmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilgehan “ Dedeme yapılan bu benzetmeyi münasebetsiz bir yakıştırma olarak görüyorum. Yıllar önce dedeme Uşak’ta taş atılmasının ardından herkes sahip çıktı. Şimdi de bu sözler üzerine herkes dedeme ve partimize sahip çıktı. Çok kısa zaman içinde bir referandum yaşayacağız. İnanıyorum ki bu referandumdan Uşak’tan hayır oyu çıkacak. CHP olarak referandum çalışmaları için Türkiye’nin hangi iline gideceğimizi belirlemek için kura çektik. Bana Uşak çıktı. İyi ki Uşak çıktı. Çünkü Uşak halkı burada dedem İsmet İnönü’ye taş atıldığında sahip çıkmıştı. Şimdi yine faşist Hitler’e dedemi münasebetsiz şekilde benzetiyorlar.

Ben yine iyi ki benzetmişler diyorum. Çünkü halk ve Uşaklıların yeniden dedeme sahip çıktığını görmek çok güzel. Bu düşünce ile umutlu bir şekilde Uşak’ın ‘Hayır’ diyeceğini düşünüyorum”dedi .
Konuşmaların ardından partiye yeni kayıt olanlar ile diğer partilerden CHP’ye geçenlere rozetleri takıldı.