BIST 10.170
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,12
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

MHP evet dedi Kandil bela oldu

BBP lideri Yalçın Topçu'nun gündeminde referandum ve terör sorunu vardı. Hedefinde ise MHP yönetimi vardı.

Abone ol

BBP lideri Topçu "Bugün bakıyorum MHP'ye, terörü bitirmekten bahsediyor. O zaman Çekiç Güç'ü neden desteklediniz? " diye sordu. Çekiç Güç'ün PKK'ya destek verdiğini hatırlatan Topçu, "Kandil bugün milletin başına belaysa, İmralı bugün böyle konuşabiliyorsa Çekiç Güç'e 'evet' verenlerin sayesindedir." dedi.

MUHALEFETTEN UCUZ ELEŞTİRİLER

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, TBMM'deki muhalefet partilerinin, ucuz eleştirilerle Anayasa değişikliğini yıpratmak istediklerini söyledi.

Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insani tepkiler göstermenin, her insanın doğal hakkı olduğunu belirterek, ''niyet okuyuculuğunun'' ahlak dışı bir siyasi yöntem olduğunu söyledi.

BİR KERE İNSAN KENDİSİNE BAKAR

Muhalefet partilerinin, sadece eleştiri yaptığını dile getiren Topçu, ''Bir kere insan kendisine bakar. Eleştiriyorlar ama ne katkı yapmışlar? TBMM'deki muhalefet partileri, ucuz eleştirilerle Anayasa değişikliğini yıpratmak istiyor. 'Başbakan ağladı, ağlamadı, samimi miydi, değil miydi?' Bunlar polemiktir. BBP, böyle polemiklere girmez'' diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN EZBERDEN OKUMASI DİKKATE DEĞER BİR ŞEY"

Topçu, kendisinin de ''12 Eylül mağdurlarından'' olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada mağduriyetlerini anlatamayan herkesin hislerini dillendirdiğini ifade ederek, ''Ben o konuşmada bir şeye çok dikkat ettim. Başbakan Erdoğan, her şeyi kağıttan okudu ama Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu ezberden okudu. Bu da dikkate değer bir şeydir'' dedi.

"YAZICIOĞLU 'EVET' DEMEMEK İÇİN MHP'DEN AYRILDI"

Topçu, ''Çekiç Güç''ün yıllarca PKK'yı desteklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Geçmişte Çekiç Güç'e 'evet' oyu verenler, bugün terör üzerinden siyaset yapıyor. Bugün bakıyorum MHP'ye, terörü bitirmekten bahsediyor. O zaman Çekiç Güç'ü neden desteklediniz? Rahmetli Yazıcıoğlu'nun, ömrünü verdiği bir hareketten ayrılmasının en büyük nedenlerinden biri de Çekiç Güç'e 'hayır' demesidir. Yazıcıoğlu, Çekiç Güç'e 'evet' dememek için MHP'den ayrıldı. Kandil bugün milletin başına belaysa, İmralı bugün böyle konuşabiliyorsa Çekiç Güç'e 'evet' verenlerin sayesindedir.

DEMİREL O DÖNEM ÇEKİÇ GÜÇ'ÜN ZARARLARINI ANLATTI

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 1996 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanına gittiklerini belirten Topçu, şunları anlattı:

''Yazıcıoğlu Demirel'e, 'Bu Çekiç Güç de bir hayır var da biz mi görmüyoruz? Bana bunu anlatır mısınız? Eğer varsa bir hayır, ben de gidip 'evet' diyeceğim' dedi. Sayın Demirel de bize uzun uzun Çekiç Güç'ün zararlarını anlattı ama 'Neticede devletin yararı için 'evet' oyu kullanmak lazım' dedi. Rahmetli Yazıcıoğlu da bunun üzerine kendisine, her zamankinden daha fazla 'hayır' diyeceğini söyledi.''