BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.454,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sincan sinema günleri başladı

Oscar ödüllü 2008 Hint yapımı Milyoner Slumdog Millionaire sinemaseverlerle buluştu.

Abone ol

Sincan Belediyesi tarafından başlatılan Sincan Sinema Günleri'nin ilk gösterimlerinde Oscar ödüllü 2008 Hint yapımı Milyoner (Slumdog Millionaire) sinemaseverlerle buluştu.

"Milyoner" adlı filmle Temelli Göleti'nde başlayan sinema günleri, Yenikent İlksan Toki Konutları Ticaret Merkezi önünde devam etti. Sinema gösterimleri öncesinde çocuklara yönelik animasyon gösterileri ve küçük yarışmalar yapıldı. Ayrıca sinemanın vazgeçilmez tadı patlamış mısır katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Sincanlı sinemaseverler, yoğun ilgiyle karşıladıkları ücretsiz gösterimlerinden duydukları memnuniyeti, Sincan Sinema Günleri'nin çoğalarak devam etmesini isteyerek dile getirdiler.

Gösterimler yaz mevsimi boyunca devam edecek.
Sinemanın aynı zamanda tiyatro ve diğer sahne sanatları gibi bir izleyici topluluğu tarafından ortak bir mekanda paylaşılan kitle sanatı olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Tüm vatandaşlarımızla sinemanın en seçkin ve en güzel örneklerini yaz mevsimi boyunca buluşturacağız. Geçmişin yaz sinemaları tadında gerçekleştireceğimiz gösterimlerle sinemaya gitme fırsatı bulamayan vatandaşlarımız da bu imkandan faydalanmış olacak" dedi.


Sanata ve emeğe önem verdiklerini belirten Başkan Tuna, korsanla mücadelede belediye ve kurumlar kadar herkese görevler düştüğünü hatırlattı. Ucuz korsanların kalite yönünden düşük olduğu gibi çoğu kez özürlü çıktığını belirten Tuna, "Seyir, dinleme ve okuma zevkini yok eden, emeği hiçe sayan korsan ile mücadelede kararlı çalışmalarımıza da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.