BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taciz iddiasında şaşırtan ceza

Doktor cinsel tacizle suçlanıyordu. Kızın nişanlısı doktoru dövünce mahkemelik oldular. Mahkemenin kararı ise şaşırtıcı oldu.

Abone ol

Adana'da, ameliyat ettiği hastasının yakını olan kadına ''cinsel taciz''de bulunduğu iddia edilen doktora yönelik ''yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' eylemi gerçekleştirdikleri öne sürülen kadın ve nişanlısı 11 yıl 8'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar E.A. ve nişanlısı G.Y. hazır bulunurken tutuksuz sanık Adana Devlet Hastanesinde görevli doktor E.S. duruşmaya gelmedi.

Tutuklu sanık E.A, sanık doktor E.S'nin kendisini 4-5 yıl önce de taciz ettiğini öne sürdü.

Hastanenin mutfağında çalışırken uğradığı taciz nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldığını belirten sanık E.A, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Yengemi hastaneye ameliyat için götürmüştüm. Tesadüfen bu doktor denk geldi. Telefonda sürekli rahatsız edip, 'sesimi hissediyor musun, etkileniyor musun?' diye tacizde bulunuyordu. Nişanlıma bunları söyledim. O da dövmek için çağırmamı istedi. Çağırdım, dövdü. Silah çekmedik ve senet imzalatmadık. Bu namusum için meydana gelen bir olay. Bu olaydan dolayı çok mağdur oldum beraatımı istiyorum'' dedi.

Tutuklu sanık G.Y. de doktorun nişanlısını tacizde bulunmasına sinirlendiğini söyledi.

Bu nedenle depresyona girdiğini anlatan sanık G.Y, ''Nişanlımı sürekli arıyordu. Bunun üzerine doktoru çağırmasını söyledim. Gelince de dövdüm. Elimde tabanca yoktu. Ayrıca senet de imzalatmadım, parayı tahsil için de aramadım. Sanık yalan söylüyor. Kararla ilgili takdiri mahkeme heyetine bırakıyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda sanıklar E.A, sanık E.S.'nin ''yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçundan 11 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmasına, ''cinsel tacizle'' suçlanan sanık doktor E.S. ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Sanık E.S. önceki duruşmada, hastanın kontrolü için çağrıldığı evde darbedilerek, kafasına silah dayandığını, kendisine biri 100 bin TL'lik diğerleri boş 3 senet imzalattırıldığını, cep telefonu ve otomobilinin anahtarının alınıp tekrar geri verildiğini ileri sürerek, '' Bir süre sonra imzaladığım senetlerin karşılığını istediler. Durumu polise bildirdim. E.A'yı telefonla taciz ettiğim kesinlikle doğru değil. Sanıklardan şikayetçiyim'' demişti.

Sanık doktor E.S. hakkında, ameliyat ettiği hastasının yakını E.S'ye geçen yıl cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar, sanıklar E.S. ve nişanlısı G.Y. hakkında da doktora yönelik ''yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' eylemini gerçekleştirdikleri iddiasıyla 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.