BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Canan'ı talim kurşunu mu öldürdü?

16 yaşındaki Canan Saldık'ın, kafasına arkadan isabet eden kurşunla ölmesi ailesini yasa boğdu.

Abone ol

Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü'ne pikniğe giden 16 yaşındaki Canan Saldık'ın, kafasına arkadan isabet eden kurşunla ölmesi ailesini yasa boğdu.

Aile üyeleri, Canan'ın vefatına yol açan kurşunun, köyün hemen yanında bulunan Jandarma Kolordu Komutanlığı Hacı Bekir Kışlası eğitim alanından geldiğine inanıyor.

Kışlanın atış poligonunda 3 gündür eğitim yapıldığını belirten aile üyeleri, "Askerler sabah ve akşam üzeri atış talimi yapıyor. Canan'ı öldüren kurşun da atış talimi sırasında Hacıbekir Kışlası'ndan geldi." iddiasında bulunuyor.

Canan Saldık'ın babası Selim Saldık, kızının öldüğü bölgenin arkasında askeriyenin atış poligonu olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar kimsenin kendilerine bilgi vermediğinin altını çizdi. Canan'ın amcası Abdulhadi Saldık da bölgede kimsenin güvencede olmadığını belirtti. Kışlada 3 gündür atış poligonunda eğitim yapıldığını söyleyen Saldık, "Yine de kimseyi suçlayamayız. Gerçek ne ise ortaya çıksın." diye konuştu. Kurşunun askeriye tarafından geldiğini kaydeden Canan'ın dayısı Remi Şan ise "Devlet bizi koruyacağına öldürüyor." ifadesini kullandı.
Canan'ın vurulduğu sırada, olay yerinin yaklaşık 500 metre uzağında bulunan Eyüp Ürk isimli bir köylünün camına da kurşun isabet etmiş. Camı kıran kurşun içerdeki kanepeye isabet etmiş. Ev sahibi Eyüp Ürk, kurşunun askeriye tarafından geldiğini savunurken, eşi de korku içinde olduklarını ifade etti.

Ailesiyle birlikte önceki gün Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü'ne giden 16 yaşındaki Canan Saldık, Hacı Bekir Kışlası'nın arkasındaki alanda piknik yapmıştı. Canan Aldık, saat 18.00 sularında ensesine aldığı bir kurşunla hayatını kaybetmişti. Önce Van İpekyolu Devlet Hastanesi'ne, ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Canan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.