BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney İstanbul'da böyle görüntülenmiş

Paris'te PKK'lı 3 kadını öldürmekle suçlanan ve Türkiye'nin gündemine oturan Ömer Güney'in olaydan 20 gün önce İstanbul'a geliş görüntüleri ortaya çıktı

Abone ol

Paris’te PKK’lı 3 kadını öldürmekle suçlanan Ömer Güney’in olaydan 20 gün önce İstanbul’a geliş görüntülerine ulaştı.

; Polis, güvenlik kamerası görüntüleriyle Güney’in bağlantılarını araştırıyor.

Paris’teki Kürt Enstitüsü binasında 9 Ocak günü PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesi olayının faili olarak Fransa’da tutuklanan Ömer Güney’le ilgili bir soruşturma da Ankara’da yürütülüyor.

screen-shot-2013-02-10-at-9.22.11-am.png

Paris’teki cinayetlerden 20 gün önce Türkiye’ye gelen Ömer Güney’in İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kamera kayıtlarına ulaşıldı.

Güney’in Türkiye ziyaretiyle Paris’teki cinayetler arasındaki ilişkiyi araştıran polis, 18 Aralık günü İstanbul’a ayak bastığı andan itibaren hareketlerini kameralardan inceledi. İstanbul aktarmalı uçakla Ankara’ya giden Güney’in aktarma öncesi havalimanından telefon hattı aldığı görülüyor.

ANKARA UÇAĞINA BİNDİ

Dış Hatlar Terminali’nden sadece bir el çantasıyla çıkarken görülen Güney, İç Hatlar Terminali’ne geçip Ankara uçağına bindi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Güney’in Ankara bağlantılarını ortaya çıkaracak çok sayıda kameranın görüntüleri de mercek altına alındı.