BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Olympiakos'a kaybeden Fenerbahçe'nin EuroLeague macerası sona erdi

Turkish Airlines EuroLeague play-off çeyrek finali beşinci maçında Fenerbahçe, konuk olduğu Olympiakos'a 84-72 kaybetti. Seride durumu 3-2'ye getiren Yunan ekibi Final Four biletinin sahibi oldu.

Abone ol

Temsilcimiz Fenerbahçe, Turkish Airlines EuroLeague play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Olympiakos deplasmanına çıktı.

Karşılaşmanın başında hızlı hücumlardan skor üreten Olympiakos, Papanikolaou'nun 10 sayı kaydettiği ilk periyodu 20-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Guduric'in 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste kaydettiği basketlerle etkili olan Fenerbahçe, 16. dakikada Sırp oyuncunun serbest atışlardan kaydettiği sayılarla karşılaşmada ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirdi: 29-31.

Bu bölümden sonra çabuk toparlanan ve oyun kontrolünü kaybeden sarı-lacivertli ekip karşısında 15-0'lık seri yakalayan Olympiakos bitime 29 saniye kala farkı 13 sayıya çıkardı: 44-31.

Yunanistan temsilcisi soyunma odasına 44-33 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Motley ile pota altını iyi kullanan Fenerbahçe önünde son bölümde Sloukas ile kritik basketler bulan Olympiakos final çeyreğine 65-52 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte Guduric'in üçlükleriyle farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe'ye Vezenkov'un sayılarıyla karşılık veren Olympiakos karşılaşmadan 84-72 galip ayrıldı.

Bu sonuçla seriyi 3-2 kazanan Olympiakos, Final Four'a yükselirken Fenerbahçe ise organizasyona play-off aşamasında veda etti.

Yunanistan ekibi Final Four'daki ilk maçında Monaco-Maccabi eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Final Four organizasyonu 19-21 Mayıs tarihlerinde Litvanya'nın Kaunas kentindeki Zalgiris Arena'da oynanacak.