BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.384,08
HABER /  GÜNCEL

Ölümünden kazandığı parayla hayır işi

Popstar'la şöhreti yakalayan ama kansere yenik düşen Jade Goody, kameralar karşısındaki ölüm sürecinin parasını Slumdog'a bağışlıyor

Abone ol

İNTERNETHABER

Ölümü Hindistanda'ki kenar mahalle çocuklarına umut ışığı oldu ve o son günlerini yaşarken hala Slumdog çocukları için elinden geleni yapıyor.

27 yaşındaki Popstar şöhreti ve kanser hastası Jade Goody son günlerini yaşıyor. Yaptığı bir anlaşmayla ölüme gidiş sürecini kameralar karşısında yaşıyor ve oldukça yüklü para kazanıyor.

Hastalığın ileri süreciyle baş etmeye çalışan Jade'in bir gözü görme yetisini kaybetti ve diğeri de kısa sürede körelecek. İki çocuk annesi genç yıldız, çocuklarını son kez dünya gözüyle görüyor. Kendi çocuklarını düşündüğü kadar, dünyada sömürülen diğer çocuklar için de oldukça çaba sarfediyor Jade.

Televizyon anlaşmasından aldığı parayı, tıpkı Popstar yarışması zamanında olduğu gibi çocuklar için kullanıyor. Hindistanın kenar mahalle ya da demir yolu çocukları şimdi ona minnettarlar.

Daha önce 1997 yılında Hindistan Delhi'yi ziyaret etmişti ve burdaki çocukların halini bire bir görmüş ve o zaman da elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştı.

O zamandan beri Jane'in yaptığı yardımlar sayesinde uyuşturucudan, dilencilikten kurtulan okula gitmeye başlayan çocukların sayısı arttı ve şimdi hepsi ona minnettar olduklarını söylüyorlar.

Bu yılın Oscar'larına damgasını vuran 8 ödüllü Slumdog Millionere filmiyle de, Hindistan'daki çocukların yaşantısı çok konuşuldu ve özellikle bazı çeteler tarafından nasıl sömürüldükleri dünyanın gözleri önüne serildi.

Jade Goody ise, Hindistan'a ilk gidişinden beri rüyalarına bile giren o korkunç görüntüleri her gün yaşamak zorunda kalan çocuklar için bir şeyler yapmak gerekiyordu dedi. 'Kendi çocuklarım için garanti altına aldığım bir gelecek var ama bu çocukların yatağı bile yok, dilencilik yaparken daha çok para kazanabilsinler diye her biri bir uzvundan mahrum bırakılıyor. Buna hangi insan yüreği dayanabilir' şeklinde konuşan Jane, yeteri gücü ve vakti olsaydı dünyanın diğer bölgelerindeki çocuklara da yardım etmeyi istediğini belirtiyor.

Elinden geleni yaptığını söyleyen ölüm düşeğindeki ünlü, zengin olan herkesin en az bir kaç çocuk için çalışması gerektiğini de eklemeden geçmiyor.