BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.386,19
HABER /  GÜNCEL

MHPli Yavaşdan Türk-İşe ziyaret

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu ziyaret etti.

Abone ol

Yavaş, Kumlu'nun makamındaki ziyarette, yaklaşmakta olan yerel seçimleri hatırlatarak, yerel seçimlerin en önemli yanının yerel demokrasinin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin, sivil toplu kuruluşları, sendikalar, üniversitelerle işbirliği içerisinde bir yönetim anlayışı benimsemesi gerektiğini belirten Yavaş, söz konusu kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılmadığı takdirde bunun ''kenti tek başına yönetmek'' anlamı taşıyacağını kaydetti.

Yavaş, kendilerinin kenti tek başlarına değil, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve üniversiteler gibi kuruluşlarla işbirliği içerisinde yönetmek istediklerini anlattı. Söz konusu kurum ve kuruluşları ziyaret ederek onların görüş, öneri ve taleplerini sorduklarını belirten Yavaş, Türk-İş'i de bu amaçla ziyaret ettiklerini söyledi.

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, son açıklanan rakamlara göre işsizliğin yüzde 12,3'lere ulaşmasının ülkenin gerçek gündemi olduğunu vurguladı. Bütün partilerin yerel seçimlere endekslendiği belirten Kumlu, kısa zamanda partilerin seçimi başarıyla atlatmasını ve ülkenin gerçek gündemine yönelik tedbirlerin alınmasını ümit ettiğini söyledi.

Mansur Yavaş'ın kendilerini ziyaret eden ilk belediye başkan adayı olduğunu belirten Kumlu, Yavaş'a seçimlerde başarı diledi.

Bir gazetecinin, ''Hükümetin ekonomik krize yönelik aldığı önlemlerde bir gecikme olup olmadığını'' sorması üzerine Kumlu, ''Elbette. Bunu Ekonomik Sosyal Konsey'de de dile getirdik. Partiler yerel seçime endekslenmiş durumda. Ümit ediyorum ki geç kalmış olmayız'' dedi.

Yavaş, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Ankara'da işsizliğin azaltılmasına yönelik bir projesi olup olmadığı sorusu üzerine, belediye başkanlarının asıl görevinin kente bir vizyon getirmek olduğunu dile getirdi.

Kapanan her iş yerinin, her dükkanın belediyenin alamadığı vergi, cebinden çıkan para anlamına geldiğini ifade eden Mansur Yavaş, bu nedenle belediyelerin esnafa, sanayiciye destek olacak adımları atması gerektiğini söyledi.