BIST 10.561
DOLAR 32,26
EURO 35,00
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Her eve inek vaadi

Saadet Partisi (SP), Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılot beldesinde 'her eve bir inek' vaadinde bulundu.

Abone ol

SP İlçe Başkanı Kıvanç Günyar, partilerinin kırsal alanda kalkınma ve besi hayvancılığının yaygınlaşmasında Kızılot beldesini pilot bölge seçtiğini söyledi.

Günyar, "Her eve bir inek vereceğiz sözümüz var. Amacımız insanlara balık yedirmek değil, kendi ayakları üzerinde kalması için balık tutmayı öğretmek. Zaten bütün problemlerimizin temelinde insanlara balık tutmamayı öğretmekte yatıyor." dedi.

'Her eve bir inek' sözünü parti genel merkeziyle görüştükten sonra verdiğini ifade eden SP Kızılot Belediye başkanı adayı Muammer Gök, seçim vaatlerine genel başkanları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da tam destek verdiğini kaydetti.

Kızılot'ta bin 504 seçmenin tamamına birer inek vereceklerini belirten Gök, seçimi kazanması halinde süt ineği vermek için seçmenle yazılı mukavelede bulunduklarını kaydetti.

Gök, "Beldeden şehre göçün önüne besi hayvancılığını yaygınlaştırarak geçeceğiz. Kızılot'u süt üretiminde Manavgat'ta bir numara yapacağız. Beldede üretilen sütün işlenmesi için ayrıca süt ve süt mamulleri ürünlerin işlendiği mandıra yapacağız." şeklinde konuştu.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, '30 yıllık hayalim' diyerek Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı 9 köyünde Köykent Projesi'ni hayata geçirmişti. 2002 seçimlerinde DSP'ye, Köykent Projesi'nin hayata geçirildiği 9 köyden toplam 9 oy çıkmıştı.