BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.409,93
HABER /  GÜNCEL

Saadetinki hizaya sokan üslup

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, seçim mitingi için gittiği Bayburt'dan ilginç mesajlar verdi. Kurtulmuş, üsluba dikkat çekti.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Saadet Partisi yapıcı, yol gösterici ve herkesi hizaya sokan üslupla siyaset yapmaktadır'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Bayburt örgütünce Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçim meydanlarına çıkmadan önce 26 Ekim 2008'den itibaren, Türkiye'nin dört bir tarafında milletle kucaklaştıklarını, halkla birlikte olduklarını söyledi.

Türkiye'nin problemlerini çözmek için kararlı olduklarını, bu konuda milletin kararlılığını da gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, ''Türkiye'nin yeni yıldızı, yükselen yıldızı Saadet Partisidir. Bunu Anadolu'da yaptığımız tüm çalışmalarımızda ve iki haftadır sürdürdüğümüz mitinglerimizle çok net ve açık bir şekilde görmekteyiz. Anadolu kabarmış, şahlanmış. Yeniden Saadet Partisi ile birlikte Türkiye'ye sahip çıkıyor'' dedi.

SOKAK  ÇOCUĞU AĞZI

Numan Kurtulmuş, milletin en zor siyasi şartlar içinde Saadet Partisini inançla bugüne getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Şimdi yeniden büyük Türkiye'nin kurulma zamanı. 'Nerede kalmıştık' diyerek, yola koyulma vaktidir. Şimdi 'bismillah' deme vaktidir. Türkiye seçim meydanlarına girdikçe hep beraber görüyoruz ki maalesef 8 senedir iktidarla ana muhalefet partisi arasında devam eden ağız dalışı, sokak kavgası var. Bunu her akşam televizyonlardan da seyrediyoruz. Bunların yaptıklarını mahalle çocukları yapmaz. Ağza alınmayacak sözlerle mücadele etmektedirler. Böyle siyaset olmaz. Bu üslup, üslup değildir. Bu üslup millete yakışan bir üslup değildir. Onun için Saadet Partisi bu sokak çocuğu üslubuyla konuşmuyor. Saadet Partisi yapıcı, yol gösterici ve herkesi hizaya sokan siyasi üslupla siyaset yapmaktadır.''

8 SENEDİR TÜRKİYE ZORDA

Türkiye'nin 8 senedir zor bir dönemden geçtiğini savunan Kurtulmuş, ''8 senedir bunlar kimin politikalarını yürütüyorlar, milletin politikasını mı? Hayır. Sayın Kemal Derviş'in politikasını uygulamaktadırlar. Hükümetin, siz bakmayın 'IMF ile anlaşma yapmayacağız, ümüğümüzü sıktılar' dediklerine. Neden söylüyor bunları. Çünkü biliyor ki önümüzde seçim var. Önünde Saadet Partisi var. Çünkü biliyor ki milli görüş yeniden iktidara geliyor'' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de şu anda 2 milyon 300 bin kişinin kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankalarla icralık hale geldiğini iddia ederek, ''Türkiye'de son açıklanan işsizlik rakamlarına bakıldığında, bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 483 arttığı görülüyor. Türkiye'de temmuz ayından bugüne 1 milyon 500 bin insanımız işsiz hale getirildi. Türkiye bunu hak etmiyor'' dedi.