BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Ölmediğine inandıramadı

Zonguldak'ta denizde bulunan ve üzerinden kimlik çıkmayan cesedin Ferhat Vurmaz'a ait olduğu zannedildi.

Abone ol

Zonguldak'ta denizde bulunan ve üzerinden kimlik çıkmayan cesedin Ferhat Vurmaz'a ait olduğunu sanan yakınları ağıtlar yaktı. Haberi alan Ferhat Vurmaz ise, hastaneye akın eden yakınlarını ölmediğine inandırmaya çalıştı.

Zonguldak'ın Uzunkum sahilinde bir erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedi görenler, şahsın bekçilik yapan, 15 çocuk babası Ferhat Vurmaz (57) olduğunu söyledi. Ceset, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, haberi alan Ferhat Vurmaz'ın yakınları hastaneye akın etti. Yakınlarının da, cesedin Vurmaz'a ait olduğunu söylemeleri üzerine polis, şahsın evini aradı. Ancak telefona çıkan eşi, Ferhat Vurmaz'ın evde olduğunu söyledi. Telefona gelen Ferhat Vurmaz, dayısı Metin Koçaklı ile konuşurken, "Ben Ferhat'ım" demesine rağmen, yaşadığına inandıramadı.


Daha sonra cesedi teşhis etmek üzere Devlet Hastanesine giden Ferhat Vurmaz'ı gören yakınları, ikinci bir şok yaşadı. Kısa süre önce hastane kapısında ağıtlar yakan yakınları, Vurmaz'ın yaşadığını öğrenince bu kez de büyük sevinç yaşadılar, bazı yakınları ise baygınlık geçirdi.

Cesedi gören Ferhat Vurmaz ise kendisine çok benzediğini söyleyerek, "Gece çalıştım, eve gidip yattım. Dayım aradığında eşim ne olduğunu anlayamamış. Telefonda dayım bana öldüğümü söyledi. 'Yaşıyorum' dedim ama inanmadı. Bunun üzerine ben de hastaneye gittim. Bütün arkadaşlarım morgun önünde bekliyordu. Beni görünce şok yaşadılar. Cesedi görünce ben de şok oldum. Bana çok benziyor" dedi.

Öte yandan, cesedin Şaban Küçükkaya isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. Ölüm nedeninin anlaşılabilmesi için ceset, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.