BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Leonardo:Evrensel Deha Ankarada

Leonardo Da Vinci'nin mühendislik harikası olarak kabul edilen çizimlerini barındıran sergi Ankara'da.

Abone ol

İstanbul'da yoğun ilgi gören ''Leonardo: Evrensel Deha'' sergisi,şimdi de Ankara'daki sanatseverlerle buluşacak.

Sergi,Arçelik A.Ş.'nin katkılarıyla,24 Şubatta Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde açılacak.

Türkiye'de ilk defa İstanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulan ve yoğun talep üzerine Ankara'ya taşınan serginin ''Da Vinci'nin mühendislik dehasını konu alan en büyük uluslararası sergi'' olduğu belirtiliyor.

Leonardo Da Vinci'nin mühendislik harikası olarak kabul edilen orijinal çizimlerinden inşa edilmiş makinelerin replikalarını barındıran,uluslararası üne sahip ve Leonardo Da Vinci'nin interaktif icatlarını kapsayan sergi,24 Marta kadar gezilebilecek.

40 REPLİKA 5 BÖLÜMDE SUNULUYOR

Sergi,Leonardo Da Vinci'nin 1478 - 1513 yılları arasında tasarladığı orijinal çizimlerini derinlemesine çalışmış, konularında uzmanlaşmış tarihçiler ve mühendisler tarafından inşa edilmiş benzersiz 40 adet işlevsel,çoğu gerçek ebatlarda replikayı içeriyor.

Eserlerin,Da Vinci tarafından önerilen ve yaşadığı dönemde bulunabilen tahta,ip,tutkal gibi malzemeler kullanılarak,sadece o dönemin aletleriyle ve tamamen el işçiliğiyle Da Vinci'nin talimatlarına göre yapıldığı belirtiliyor.

Makinelerin kullanımına göre 5 bölüme ayrılan sergide,ilk 4 bölüm,Leonardo Da Vinci'ye eserlerinde ilham veren doğanın dört elemanı toprak,ateş,hava ve suya göre tasarlanmış replikalardan oluşuyor.5. bölüm ise Da Vinci'nin tasarladığı diğer mekanizmaları içeriyor.

Ziyaretçiler,interaktif olarak hazırlanan sergide bazı makinelere dokunabilme ve hatta kullanabilme imkanına sahip olabiliyor.

İSTANBUL'DA 114 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Sergi,İstanbul'da,Arçelik A.Ş.'nin katkıları ve The Partners'in
organizasyonuyla Rahmi M. Koç Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

İki ay açık kalan sergiyi,114 binin üzerinde ziyaretçi gezmişti.