BIST 10.223
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.439,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Devrim tarihi altüst mü edildi?

CHP'li Gazalcı, Lise-3'te okutulan Türkiye İnkılap Tarihi adlı ders kitabında “devrim tarihinin alt üst edildiğini” söyledi.

Abone ol

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Lise-3'te okutulan “Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” adlı ders kitabında “devrim tarihinin alt üst edildiğini” söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Gazalcı, “AKP'nin iktidara geldikten sonra ders kitaplarını hazırlayan Talim Terbiye Kurulunda yaptığı kadrolaşma ve yönetmelik değişiklikleriyle ders kitaplarını çarpıttığını” savundu.

Kaynak kitapların incelemesinin önce TTK'dan alındığını, daha sonra ”müfredat değişikliğiyle yeni basılan ve 5 yıllık süresi dolan kitapların değiştirilme zorunluluğunu fırsat bilerek ana ders kitaplarının bilimsel içeriğinin çarpıtıldığını” savunan Gazalcı, “İnce ayar yollarla AKP, kendi dünya görüşünü kitaplara soktu” dedi. 

Çarpıtıldığı iddia edilen bölümlerden bazıları şunlar

 “Tekke ve zaviyeler dinsel sömürü merkezleri durumuna gelmişlerdir” denilirken, halen okutulan kitapta ise “...Bu kurumlarda bazen dini duygular istismar edilmiş, İslam diniyle bağdaşmayan inanç ve adetler ortaya çıkmıştır” ifadesine yer verildi.

Gazalcı kitapta, Vahdettin, 2. Abdülhamit'i öven, devrimleri küçümseyen, Şeyh Said'i koruyan bu kitaptan 280 bin adet basılmış. Bu kez diğerleri bu kitap bizim hakkımız' diye yargıya gitmiş. Ama burada bir suçüstü var. Devrim tarihi unutturmaya, devrimleri karartmaya, Atatürkçülüğü unutturmaya yönelik bir suçüstü var.” dedi.