BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,35
HABER /  SAĞLIK

Haftada en az birkaç kez tüketin

Zengin B ve C vitamini içeriyor. Direnci artırıyor ve antikanserojenik özelliğe sahip. Ve daha neler neler..

Abone ol

Zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve antioksidana sahip brokoli, vücut direncini artırıyor ve antikanserojenik özelliğe sahip.

Harran Üniversitesi'nde Doç. Dr. İbrahim Hayoğlu, brokoliyi, haftada en az birkaç kez tüketmek gerektiğini söyledi.

Hayoğlu, ''Folik asit ve protein içeriği yüksek olduğu için brokoliyi özellikle hamile kadınların tüketmesi gerekiyor. Çünkü folik asit, anne karnındaki bebeğin gelişiminde önemli rol oynuyor'' dedi.

Brokolinin prostat ve idrar yolları hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığına işaret eden Hayoğlu, bünyesindeki beta karoten nedeniyle, A vitamininin bütün fonksiyonlarını yerine getiren brokolinin vücuttaki serbest radikalleri etkisizleştirerek, yaşlanma etkilerini geciktirdiğini kaydetti.

Hayoğlu, brokolinin, koroner kalp rahatsızlığı ve ülsere de iyi geldiğini belirtti:
''Zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve antioksidana sahip brokoli, vücut direncini arttırmanın yanında antikanserojenik özelliğe sahiptir. Bu özelliğiyle bağırsak kanserine iyi geldiği bilinir. Ayrıca içeriğindeki B ve C vitaminleri özellikle vücut direncini arttırır.

Hafif haşlayarak tüketildiğinde, içeriğindeki kalsiyum, potasyum ve selenyum gibi maddeler diri kalır ve böylece vücudun hastalıklara karşı korunmasına yardımcı olur.''