BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın kırmızı çantaları

Başbakan Erdoğan Başbakanlık Merkez binasına geldikten sonra objektiflere ilginç bir görüntü yansıdı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina’daki toplantı saat 10.20 da başladı.

Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakanlık Merkez binasına geldikten sonra objektiflere ilginç bir görüntü yansıdı. Başbakan Erdoğan'ın korumaları, üzerlerinde T.C. Başbakanlık yazan ikisi kırmızı 3 çantayı içeri taşıdı.

Saat 12.10’da önceki gün vefat eden eski bakanlardan Mehmet Altınsoy’un Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreni nedeniyle Bakanlar Kurulu'nu ara verildi.

Ancak akıllarda, Erdoğan'ın çantasında ne var sorusu kaldı. İşte Başkent kulislerinde dolaşan, AKP'nin gündemine ilişkin önemli ipuçları...

BELEDİYELERE KAYNAK AKTARIMI
AKP’nin seçim öncesi çeşitli toplum kesimlerine yönelik tasarılarının bir bölümünü belediyelere yönelik olanlar oluşturuyor. AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik’in imzasını taşıyan ve “belediyelere, toptancı halleri satma imkanı verenö teklif, İçişleri Komisyonu’nun gündeminde bulunuyor. Teklifle, belediye sınırları içindeki toptan satışlar, toptancı hallerinde belediyenin kontrolü altında yapılacak.

AKP’li milletvekillerinin verdiği ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na bir ek madde eklenmesiyleö ilgili teklif ise, “Yerel Yönetim Kuruluşuna bağlı hastanelerde döner sermaye kurulmasını" öngörüyor.

SPORCU AİLELERİNE AYLIK
AKP Grup Başkanvekilleri Eyüp Fatsa ve İrfan Gündüz, dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu kazanmış sporculara “devletö ünvanı verilmesi ve bu sporcuların ailelerine aylık bağlanması konusundaki yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Buna göre, uluslararası platformlarda başarılı olmuş sporcular sanatçılar gibi “Devlet Sporcusuö ünvanı alacak.

"HANIMLARA" KREDİ
AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’ün 2004 yılında hazırladığı "Yoksullukla Mücadelede Ev Hanımlarına Kredi Usulüyle İş İmkanı Yaratan" mikrokredi çalışması da yasalaşıyor. Teklif önümüzdeki günlerde Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Akgül, gıda bankaları konusunda da önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na yasa teklifi sunacak. Akgül’ün sözkonusu çalışmaları, seçimlerde "hanımların oylarının hedeflenmesi" şeklinde yorumlandı.