BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Öğretmenler ipe un serdi

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube üyeleri, öğretmen atamaları ile ilgili ilginç bir protesto gösterisi düzenledi.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube üyeleri, ataması yapılmayan öğretmen adayları ile birlikte, öğretmen atamalarını protesto etmek için bir gösteri düzenledi. Protestoyu izleyen bir vatandaş ise, hükümeti savunarak göstericileri cahillikle suçladı.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube üyeleri ve öğretmen adayları, hükümeti protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. bazı siyasi partilerin Kayseri il başkanlıklarının da destek verdiği gösteride, bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 2 bin 500 öğretmen açığı bulunan Kayseri'ye sadece 14 öğretmen atandığını söyledi. Devletin her öğrenciye öğretmen temin etmesi gerektiğini belirten Ali İhsan Öztürk, hükümeti ipe un sermekle suçladı.

Konuşmaların ardından, sendika üyeleri tarafından hazırlanan gösteri gerçekleştirildi. Bir sendika üyesinin ipe un sermesiyle gerçekleştirilen protesto gösterisi, bir vatandaşın müdahalesiyle kesildi. Gösteriyi izleyen Ramazan Çevik isimli işsiz vatandaş, hükümeti protesto eden eğitimcileri cahillikle suçladı. Sendika üyeleriyle bir süre tartışan Çevik, "Maaş aldığınız devleti protesto ediyorsunuz. Bir eğitimci olarak bu yaptıklarınız cahilliktir" dedi. Polisin Ramazan Çevik'i uzaklaştırmasının ardından gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.