BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Olay pankart Kocaeli'nde

MHP’nin ilk olarak Aydın’da ortaya çıkan ve tartışmalara neden olan pankartının aynısı, dün akşam Kocaeli'de bulunan parti binasına da asıldı.

Abone ol

Üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğraflarının yer aldığı ve 'Sen açıldıkça analar ağlıyor' yazılı, pankart şimdi de Kocaeli'nde asılıyor.

MHP`liler bu pankartın aynısını Kocaeli il binasına da astı. MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar "Kocaeli'de kraldan çok kralcı olduğuna inanmıyorum. Krallar varsa gelir düşüncelerini ifade eder." dedi.

ANALAR YİNE AĞLADI

Bu Pankartta 'Siz açılım dedikçe analar nasıl ağlamasın?' yazısı dikkati çekti. MHP Kocaeli İl Teşkilatı Başkanı Ruhi Çavdar, kürt açılımını eleştirdi ve pankartta yer alan yazıyla ilgili şu yorumu yaptı: "Kürt açılımı ile Sayın Başbakan'ımız her ne kadar ne 'analar ağlamasın' dese de maalesef 200 şehit anamızın ağlamasına zemin hazırlamıştır."

VALİ TOPACA İNDİRMEZ

Çavdar, Aydın ve Kars'ta MHP teşkilatlarının astığı pankartların bazı makamlar sayesinde indirildiğini belirtti. Astıkları pankarta kimsenin müdahale edeceğine inanmadığının altını çizdi. “Kocaeli`de ,kraldan çok kralcı kesilmeyi kendine sorumluluk hisseden bir valimizin olduğuna inanmıyorum. Ayrıca bizim pankartımız herhangi bir hakaret içermiyor” dedi.

SUÇ UNSURU YOK

Çavdar sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bizim pankartımız olmayan bir şeyin ifade edildiği bir zemin hazırlamadığı için bu konuda suç unsuru olacak bir durumun olmadığını düşünüyorum. Allah nasip ederse 12 Eylül referandumuna kadar binamızda asılı kalacak olan bu pankartın Kocaeli'deki vatandaşlarımıza duygu ve düşüncelerini ifade etme adına bir mesaj vereceğine inanıyorum.”

HAKARET İÇERMİYOR


Çavdar, hukuki bir iş yaptıklarını ifade ederek, "Bizleri aradılar. Pankartımızda bir hakaret içermediğini ifade ettik. Eğer asmayı düşünüyorsanız bunun hukuki bir yönü vardır. Kendi duvarınıza asmanız gerekiyor. Zaten biz de bunu biliyoruz. Karşıdan karşıya pankart germe çalışması yapmadık. Teşekkür ettiler, biz de teşekkür ettik. Sonuçta biz de yasal bir iş yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: gercekkocaeli.com