BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.404,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’de Gürsel Tekin krizi

Gürsel Tekin'i genel başkan yardımcısı olması için PM'de seçilmesi gerekiyor. Ama risk var. Oylama gizli, başka bir aday da çıkabilir.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin’in 4 Ağustos’ta MYK üyesi olacağını, ardından da genel başkan yardımcısı olarak görev alacağını söyledi, ancak bu o kadar da kolay değil. Çünkü başka bir aday da çıkabilir. Parti Meclisi de gizli oylamada sürprize neden olabilir.

CHP MYK’da Berhan Şimşek’in İstanbul İl Başkanlığına atanması nedeniyle bir boş üyelik bulunuyor. 4 Ağustos’ta toplanacak Parti Meclisi’nde bu boş üyelik için seçim yapılacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu boş üyelik için Gürsel Tekin’i önerecek.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Tekin’in MYK üyesi seçilip ardından Genel Başkan Yardımcısı yapılacağı yönündeki sözleri CHP GM’nde soğuk duş etkisi yarattı. Bu şaşkınlığı açıklıkla dile getiren isim ise MYK üyesi Şahin Mengü oldu. Mengü, Kılıçdaroğlu’nun açıklaması için "Parti Meclisi’ne isim empoze edeceğini sanmıyorum. Ama teklif edebilir. Parti Meclisi’nin kararının ne olacağı şimdiden bilinemez” diyerek seçimde sürpriz yaşanabileceğine işaret etti.

Parti Meclisi’nde 80 üye var. Parti Meclisi üyelerinin büyük kısmı Gürsel Tekin’le liste krizi nedeniyle karşı karşıya gelen Önder Sav’ın belirlediği isimler. Eğer Kılıçdaroğlu Önder Sav’ı ikna etmeden bu kararı aldıysa Parti Meclisi’nde Gürsel Tekin’in yanı sıra bir başka ismin de aday gösterilmesi söz konusu olabilecek.

Bu durumda CHP içindeki bir çekişme de su yüzüne çıkmış olacak. CHP’de meydanlardaki rüzgar nedeniyle iç çekişmeler çok fazla dışarı yansımıyor. Ancak bu konuda yaşanabilecek bir kriz o çekişmenin de ortaya çıkmasına neden olacak. 4 Ağustos’ta yapılacak seçimde çıkacan sonuç Kılıçdaroğlu’nun ilk liderlik sınavı olacak.