BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de açık havada sinema keyfi

Şişli Belediyesi, yaz döneminde kültür sanat etkinliği kapsamında 28 mahallede 11 ayrı sinema filmi gösterimi yapacak.

Abone ol

11 senedir sokak tiyatroları ve sinema filmi gösterimleri kapsamında Şişli’de kültür-sanat etkinliklerine imza atan Şişli Belediyesi, yaz boyunca ilçenin 28 mahallesinde 11 ayrı film gösterimi yapacak.

Şişli Belediyesi’nin bu kapsamda her yaz düzenli olarak gerçekleştirdiği “Yazlık Sinema Günleri”, 30 Temmuz Cuma günü Zülfü Livaneli’nin yönetmenliğini üstlendiği “Veda” filmi ile start alıyor.

Ağustos ayı boyunca Şişli’nin çeşitli mahallelerindeki park ve okul bahçelerinde gösterilecek olan filmler arasında, Çok Film Hareketler Bunlar, Yedi Kocalı Hürmüz, Aşk Geliyorum Demez, Dersimiz Atatürk, Nefes, Neşeli Hayat, Abim gibi Türk yapımlarının yanısıra; Alvin ve Sincaplar, Buz Devri 3, Avatar gibi yabancı yapımlar da var.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu tarz etkinlikler düzenleyerek tatile çıkamayan vatandaşların ayağına sinemayı götürmeyi amaçladıklarını belirterek, “Özellikle yaz döneminde kültür ve sanata büyük ağırlık veriyoruz. Tatile çıkma imkanı bulamayan vatandaşlarımız, bu etkinlik sayesinde yaz günlerinde aileleriyle ve yakınlarıyla keyifli vakitler geçirebilecekler. Ayrıca yazlık sinemalar, mahalleliyi birbiriyle kaynaştıran etkinliklerdir. Kente sahiplilik duygusunu arttırır” dedi.

Şişli Belediyesi Eğitim-Kültür Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Yazlık Sinema Günleri” Eylül ayına kadar devam edecek.