BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.394,51
HABER /  POLİTİKA

Okyanus ötesinden yorum yapmasın

Bahçeli Tokat'ta yaşananların provokasyon olarak yorumlanmasına sert çıktı. Başbakan'ı bir an önce ülkeye dönmeye davet etti.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
MHP lideri Devlet Bahçeli Tokat’ta 7 askerin şehit olduğu olayla ilgili provokasyon eleştirilerine sert çıktı. Yorumları çirkin, karıştırıcı ve çatışma yanlısı olarak gören Bahçeli "Başbakan okyanus ötesinden yorum getirmesin. Meksika gezisini keserek bir an önce Türkiye’ye dönsün" çağrısında bulundu.

Bahçeli partisinin grup toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Saldırının zamanlamasının manidar olduğu yönündeki değerlendirmelerin hatırlatıldığı Bahçeli şunları söyledi:
“Sayın Başbakan okyanus ötesinden yorum getirmesin. Terör üzerinde kararlı ve ciddi bir duruş sergilesin. Bu olayı kendilerinin ifade ettiği gibi çok yönlü incelesin. Türkiye’de bazı konular üst üste gelmektedir ve Türkiye’yi çok büyük bir sürece sürüklemektedir. Meksika yolculuğundan vazgeçip Ankara’ya dönüşü daha hayırlı olur diye düşünüyorum.”

NEDEN TOKAT?

Bahçeli’ye 7 askerin şehit olduğu Tokat’ta MHP’nin oyunun yüzde 50’lerde olduğu da hatırlatıldı. Bu yorumlara çok sert çıkan Bahçeli şunları söyledi:
“Bu tür yorumlar kadar çirkin, bu tür yorumlar kadar karıştırıcı, bu tür yorumlar kadar Türkiye’de çatışmacı yanlısı hangi basın mensubu ise şiddetle kınıyorum. Esas yargılanması gereken bu insanlar olsa gerek.”

EMİNE AYNA YORUMSUZ

Bahçeli “Taban dağa çıkın” diyor sözleriyle tartışma konusu olan DTP’li Emine Ayna’nın sözlerini değerlendirmekten kaçındı. Bahçeli, Ayna’nın sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bu onların bileceği iş onlara sor sen” yanıtı verdi.