BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,76
HABER /  GÜNCEL

Bunlar da küresel hırsız

Hırsızlar da uluslararası çalışıyor. Macaristan'da çalınan Mercedes marka otomobil bakın hangi ülkeden çıktı?

Abone ol

Macaristan'da çalınan ve Interpol tarafından aranan Mercedes markalı otomobil, Kazakistan'nın Jambul Eyaleti'nde polisinin başlattığı operason sonucu bulundu.

Jambul Eyalet Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, kurulan mobil ekiplerin üç gün boyunca Jambul Eyaleti giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldığını ve eyalet sınırları içerisinde bulunan otoparklarda sıkı denetimler yaptığını söyledi.

Modern aletlerle donatılmış polis araçlarının sürekli devriye gezerek yaptığı kontroller sonucu aranan Mercedes markalı otomobilin bulunduğu açıklandı.

Bu arada çalınan otomobilin farklı bir renge boyandığı ve hırsızların düzenledikleri sahte evraklarla otomobilin ülke dışına çıkarmayı planladıkları ortaya çıktı.

Operasyon sonucunda 3 kişinin gözaltına alındığını belirten Kazan emniyet müdürü, son zamanlarda Baltık ülkelerinden Kazakistan'a getirilen araçlarda şase numaralarının değiştirildiğini tespit ettiklerini, vatandaşların araç almadan önce mutlaka polisten araçların temiz olduğuna dair evrak istemelerini tavsiye etti.

Yetkililer Almanya, ABD, Japonya ve Arab Emirlikleri'nden ayda 3000 aracın Almatı'ya giriş yaptığını belirtti. Uzmanlar Ocak 2010'dan başlayarak ülkeye girecek araçlara 10 yaş sınırının getirilmesi ve vergilerin yükseltilmesi ile ülkeye girecek yabancı araç sayısında düşüş olacağını düşünüyor.