BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenler yeniden öğreniyor

Garanti Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı öğretmenlere yönelik proje başlattı.

Abone ol

Garanti Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından, düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla öğretmenlere yönelik olarak başlatılan ''Öğretmenin Sınırı Yok'' isimli proje kapsamında, yaklaşık 6 bin öğretmene ulaşıldığı bildirildi.

ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile 5 yıllık bir sözleşme imzalandığını söyledi.

Projede hedefin 100 bin öğretmene ulaşmak olduğunu belirten Karlı, ana hedefin, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan ve analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak öğretmenlerin gereksinimlerine cevap verebilmek olduğunu kaydetti.

Karlı, öğretmenlerin ve toplumda eğitim sorumluluğunu üstlenmiş kişilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, uluslararası ve ulusal işbirliklerini desteklediklerini anlatan Karlı,''Teknoloji ve internetin olanaklarından maksimum yararlanarak, ulaştığımız kitlelerin sayısını artırmayı planlıyoruz. Araştırmalar yapmayı, öğretmenleri bilimsel araştırmalara teşvik edici programlar düzenlemeyi hedefliyoruz'' dedi.

Karlı, bu kapsamda Nisan 2009'da 5 ilde pilot çalışma ile başlayan ''Öğretmenin Sınırı Yok'' isimli projenin, bugün 12 ile yayıldığını, şuana kadar da yaklaşık 6 bin öğretmene ulaşıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

''Başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bolu, Bursa, Çankırı, Şanlıurfa, Antakya, Gaziantep, Diyarbakır, Sakarya, Edirne ve Tekirdağ'da ulaştığımız bu öğretmenlerimize toplam 75 eğiticinin katılımıyla ilk etapta yüz yüze 2.5 saatlik bir eğitim verildi. Bu eğitim 1 yıl boyunca yine vakfımız tarafından hazırlanan 'e-kampüs' adlı portalda sanal şekilde sürecek. Öğretmenlerin görev yaptığı okuldaki başarısını yükseltmek üzere yapılandırılan bu model sayesinde, düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak hedefleniyor. Şimdilik programdan yararlanmak üzere başvuru yapılan 50'ye yakın il var. Hiç başvuru yapılmayan ilimiz de var. Öğretmenlere, 25'er kişilik gruplar halinde yüz yüze ders veriliyor. Projeye katılma talebi daha çok kırsaldaki okullardan geliyor. Bunun nedeni ise kırsaldaki öğretmenlerin daha genç ve yeniliklere açık olmalarından kaynaklanıyor. Bu öğretmenlerimize aynı zamanda danışmanlık desteği de vereceğiz.''

Karlı, eğitimlerden yararlanmak isteyen okul veya öğretmenlerin başvurularını vakfın internetteki WEB sitesinden yapabileceklerini söyledi.

Eğitimin, ''Sınıf Yönetimi'', ''İletişim Becerileri'' ve ''Değerlendirme'' başlığı altında gerçekleştiğini belirten Karlı, eğitime katılan öğretmenlerin aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika aldıklarını kaydetti.