BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,10
ALTIN 2.494,76
HABER /  GÜNCEL

Gelin adaylarının yüzde 70i hamile

Ekonomisi hızla büyüyen Çin'de sosyal yaşam da değişiyor. Düğün öncesi hamilelik onları utandırmıyor.

Abone ol

Çin'de, evlilik öncesi istenmeyen hamileliğin verdiği utanmadan kurtulmak için yapılan zoraki evliliklerin giderek artığı ve bunun normal bir hal almakta olduğu bildirildi.

Çin'in resmi medyasında yer alan habere göre, Çin'deki bu değişimin artarak normal hale geldiği belirtildi. Chinanews'in haberine göre, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Yangjiang şehrindeki bir restoran sahibinin, ''Son iki yılda evlenen gelinlerin yüzde 70'i hamile'' söylemine yer verdi.

Haberde, çoğu hamile gelinlerin düğün sırasında bundan utangaçlık duymadıkları da belirtildi. Çin kültürü uzmanı Li, deneme evliliği fikrinin etkisiyle birçok gencin resmi evlilik için uygun olup olmadıklarını test etmek amacıyla evlilik öncesi birlikte yaşadıklarını söyledi.

Evlilik öncesi birlikte yaşamanın zoraki evliliği giderek olağan hale getirdiğini savunan Li, bunun Çin'deki geleneksel bekarlık anlayışına da meydan okuduğunu dile getirdi.

Chinanews'in anketine göre, çoğu kadın evliliğin bir bayan için en önemli şey olduğuna ve gelinin evlendiği zaman arkadaşları ve ailesinin önünde kendini en iyi şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor. Bununla beraber, bazı gençler ise hamileyken evliliğe aldırmıyor ve damadın hamile bir gelinle evlenmesini bir şeref olarak görüyor.