BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,76
ALTIN 2.395,71
HABER /  POLİTİKA

Okuyan garanti verdi

Ecevit'in ziyaretinde konuşan Yaşar Okuyan AK Parti'nin iktidara gelemeyeceğine dair garanti verdi.

Abone ol

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, ''sağlı-sollu ittifak'' çalışmaları çerçevesinde HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ı ziyaret etti. Rahşan Ecevit, parti genel merkezindeki görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bu ittifakın, sağda veya solda değil, sağı da solu da içine alan bir ittifak olması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Bu görüşü eşi eski Başbakan Bülent Ecevit'in hasta olmadan belirttiğini hatırlatan Ecevit, ''Hasta olmasaydı bu ziyaretleri kendisi yapacaktı'' dedi. Bu görüşü gittiği her kuruma anlatmaya çalıştığını belirten Ecevit, ''Ziyaret ettiğim kurumlara bir teklif götürmüyorum, bir görüş götürüyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu zor durumu düşünerek, bir ittifakın gerekli olduğu görüşümü götürüyorum'' dedi.

YAŞAR OKUYAN- HÜRPARTİ

Genel Başkanı Yaşar okuyan da insanların, siyasilerin, hangi fikir ve düşünceyi paylaşırsa paylaşsın Türkiye'ye sahip çıkma noktasında bir araya gelerek, gereği yapacağını söyledi. Okuyan, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, cumhuriyetin 83 yıllık tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin iç ve dış tehdit bakımından böylesine ağır şartlarla karşı karşıya gelmediğini iddia etti.

Yaşar Okuyan, Rahşan Ecevit'in güçbirliği ve işbirliği anlayışına sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, bunu sadece siyasi parti sorumluluğu içinde değil, ''Türkiye'ye borcu olma anlayışı'' içinde düşündüklerini kaydetti. Bazı çevrelerin Rahşan Ecevit'in güçbirliği ve işbirliği arayışına ''enteresan yorumlar'' yaptığını ifade eden Okuyan, şunları söyledi:

''Kimsenin işin bir başka tarafını görmek işine gelmiyor ya da göremiyor. Yani Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları görenler bu ağır şartlar karşısında sivil siyaset kurumunun içinde bir model olarak halkın önüne bir seçenek koymak için bu yaşta, bu gelinen noktada bir çaba içinde oluyorlar. Bunu takdir mi, tenkit mi etmek lazım?'' Okuyan, en kısa sürede partinin kurullarından bu projeye olumlu destek kararı çıkaracaklarını belirtti. Rahşan Ecevit, gelecek hafta diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini de sırasıyla ziyaret edeceğini bildirdi.

DSP Parti Meclisi üyesi Emrehan Halıcı da bugün siyasi partilerin bir çoğunun ittifak ya da işbirliğini görüşmeyi adeta acizlik olarak algıladıklarını savunarak, ''Sayın Rahşan Ecevit'in ne kendisi için böyle bir arzu, beklenti ve isteği vardır ne de bu hareketi bir parti adına yapmaktadır'' dedi. Bu arada Rahşan Ecevit'e HÜRPARTİ'ye gelişinde bir buket çiçek sunuldu.

SORULAR

Açıklamaların ardından Rahşan Ecevit, gazetecilerin, Ecevit'in sağlık durumunu sorması üzerine, ''Doktorlar tarafından, sağlık durumunda geriye gitme diye bir şeyin olmadığı ve bunun iyi olduğu söyleniyor'' dedi. Okuyan ise DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, ''Bu hareketin anti-demokratik çizgiler taşıdığını'' ifade ettiği belirtmesi üzerine, şunları kaydetti: ''O zaman bunun kuralları, zemini başka bir noktadır.

O kadar çabaya gerek yoktur. Türkiye bu kadar zordayken sivil siyasetin bu zorluğu aşmada bir seçenek ortaya koymasına antidemokratik bir çizgi deniliyorsa, Ağar'ın demokrasiden ve demokratik kavramından ne anladığını sorgulamam lazım.'' Bu hareketin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı sorusuna ise Okuyan, ''İlk seçimde size AK Parti'nin iktidar olamayacağına yüzde yüz garanti veriyorum. Vatanseverlerin, cumhuriyetçilerin, bu anlayışın iktidar olacağının da altına boş kağıda imza atıyorum'' yanıtını verdi. Okuyan, başka bir soru üzerine de iktidarı, bulunduğu yerden indirmenin muhalefetin görevi olduğunu belirterek, ''Ancak demokrasi dışı bir arayış gündeme geldiğinde Yaşar Okuyan ve HÜRPARTİ olarak bunun karşısına dikilmekte benim boynumun borcudur. O tankların üzerine değil, altına yatar, o müdahalenin karşısında oluruz. Bunu bu zeminde tartışmak bile abesle iştigaldir'' dedi.