BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.379,47
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'nda yaralanan Kurt'un 'hayati tehlikesi sürüyor'

İstanbul, Okmeydanı'nda bir gösteriye polisin müdahalesi sırasında ağır yaralanan Uğur Kurt ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. BBC Türkçe'ye konuşan hastane kaynakları 'Kurt'un hayati tehlikesinin devam ettiğini' söyledi.

Abone ol

İstanbul, Okmeydanı'nda gün içinde gerçekleştirilen bir gösteriye polisin müdahalesi sırasında, cenaze töreni için olay yeri yakınlarında bulunan Uğur Kurt adlı kişi ağır yaralandı.

Polis, Soma faciası ve Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden küçük bir gruba müdahale etti.

Doğan Haber Ajansı eylemde göstericilerin attığı molotofkokteylinin zırhlı polis aracına isabet ettiğini, bu sırada polisin havaya ateş açtığını bildirdi.

Olay esnasında Cemevi'ndeki cenaze törenine katılmak için çevrede bulunan Uğur Kurt yaralandı ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Doğan Haber Ajansı, ‘Kurt’un yakınlarının yaralanmaya, Kurt’un boğazına isabet eden bir kurşunun neden olduğunu söylediğini’ aktardı.

Bazı görgü tanıkları Kurt'un bir polis silahından çıkan kurşunla vurulduğunu iddia etti.

Yaralanan Kurt'un hayati tehlikesi sürüyor

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan ve ismini açıklamak istemeyen bir doktor Kurt’un durumuyla ilgili BBC Türkçe’ye bilgi verdi.

Doktor, ‘Kurt’un ameliyatta kanamasının durdurulduğunu, ameliyat sonrası yoğun bakıma alındığını' söyledi.

Kurt’un durumunun iyiye gittiği iddiasının şu aşamada doğru olmadığını söyleyen doktor, hastanın hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Görgü tanığı, Okmeydanı Cemevi Başkanı Şahin olayı anlattı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, şahit olduğu yaralanma olayını BBC Türkçe’ye anlattı:

“Burada bir cenazemiz vardı. Cenazeyi kaldırmak için hazırlık yapılıyordu. Bunun için uğraşıyorduk. O arkadaş da (Uğur Kurt) cenazeye gelmişti. Yukarıda çatışmalar oluyordu. Yukarıdan silah sesleri geldi."

"O tarafta polisler vardı. Silah seslerinin bize doğru geldiğini duyduk. Sağa sola kaçıştık. Tam o sırada yanımızdaki bir kişinin yere düştüğünü gördük. Yaralı kucağımızdaydı, havluyla tampon yapmaya çalıştık. O sırada Cemevi içerisine biber gazı atıldı. Ambulans 20-25 dakika içinde geldi.”

'Elbette kullanılan bir silah var'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı’nda olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var” dedi.

Okmeydanı’ndaki bir okulun yakınında emniyet güçlerine molotof kokteylli saldırı olduğunu, ardından çatışm ayaşandığını söyleyen Mutlu, “Silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu, nasıl geliştiğini kamuoyu ile tüm detayları ile paylaşacağız” dedi.

Yaralı kişinin durumunun ağır olduğunu belirten Vali Mutlu'nun açıklaması şöyle:

"Çatışma sonrasında silahla yaralanan bir genç var. 30 yaşında...Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak...Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız."

Bu arada Okmeydanı'nda polisi protesto etmek için toplananlara polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak müdahale etti.

Bazı göstericiler polise taşla karşılık verdi.

Müdahalenin yer yer sürdüğü bildiriliyor.