BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,57
ALTIN 2.384,86
HABER /  GÜNCEL

Bakandan madencilere 2 kritik soru

Soma'dan Ankara'ya davet edilen 10 maden işçisi iki bakan ve milletvekilleri ile görüştü. Bakan Taner Yıldız, madencilere 2 kritik soru yöneltti.

Abone ol

Soma'da oturma eylemi başlatan madencilerin bir bölümü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın daveti üzerine Ankara'ya gitti.

Bakanlar işçilere "Eğer siz yetkili olsaydınız buranın sevk ve idaresini nasıl yapardınız” ve “Siz bu ocakların kapatılmasını ister misiniz” diye 2 kritik soru sordu.


Soma'dan gelen 10 maden işçisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve bir grup milletvekiliyle görüştü.

AK Parti Genel Merkezi'nde, sabah erken saatlerde kahvaltıyla başlayan görüşmeye, Yıldız ve Çelik ile Kapusuz'un yanı sıra milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Öznur Çalık, Recai Berber, Mehmet Muş, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir katıldı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Faruk Çelik, ''Tazminatla işverene bağlılık tazminatı alamama korkusu değerlendirildi. Hizmet alımı konusunun netleştirilmesi gerekiyor. Koltuk meselesini kendi geleceğimizin meselesi yapmayız. Siyasi sorumluluğun gereği neyse yapılır'' dedi.

BAKANDAN İŞÇİLERE KRİTİK SORU

Enerji Bakanı Taner Yıldız ise şunları söyledi:

''Bugün işçi kardeşlerimizi siz burada yetkili olsaydınız nasıl yapardınız? Ne tür önlemler alırdınız? Bunların her birini konuştuk. Son derece faydalı oldu. Bundan sonra görüşmelerimiz devam edecek. Kendilerine şunu sordum. Siz bu ocakların kapatılmasını ister misiniz? Hayır istemeyiz. Ancak gerekli tedbirlerin alınması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi şartıyla dediler. Gerekli şartlar oluşmadan o ocaklar açılmayacak.

Benim ne ocak sahibiyle ne maden sahibiyle uzaktan yakından bir akrabalığım yok. Biz her şeyi şeffaf olarak paylaşıyoruz. Ben işin bütün yönlerini açıklıkla paylaşıyorum. Yapmadıklarımızı savunma ihtiyacını hissettirmeyin. Dışarıdan tuzu kurulara verecek cevabımızın olmaması lazım. Kendilerine sorun niçin istismar alanlarını 301 canımızı koyuyorlar.''

Madenciler daha sonra Başbakan Erdoğan ile de bir araya geldi.