BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'nda polis müdahalesi: 1 kişi ağır yaralı

İstanbul Okmeydanı'nda polis ile bir grup arasında olaylar çıktı. Ağır yaralanan belediye işçisi Uğur Kurt hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

OKMEYDANI'nda polis ile bir grup arasında olaylar çıktı. Polisin, bir gruba gaz bombası ile müdahale ettiği, bu esnada bir kişinin başından ağır yaralandığı öğrenildi. Yaralanan kişinin durumun ağır olduğu belirtiliyor.

BERKİN ELVAN VE SOMA İÇİN

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından vurulan 9 ay komada kaldıktan sonra geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın başından vurulduğu noktada her perşembe günü anma yapılıyordu.

Bugün de 10-15 kadar liseli genç tarafından yapılan anmaya polis gaz bombasıyla müdahale etti. Gaz bombaları atılması üzerine gençler ara sokaklara dağılırken polis de akrep tabir edilen zırhlı araçla takip etti. Bu esnada bir ara sokaktan atılan molotof kokteylinin isabet ettiği polis aracının alev alması üzerine polisler araçtan inerek ateş açtığı iddia edildi.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

24503894.jpg

HASTANEYE KALDIRILDI

Olaylar Okmeydanı Cemevi yakınında meydana geldi ve o esnada cemevinde de bir cenaze vardı. Törene katılan kalabalıktan "Bir kişi vuruldu" sesleri yükseldi. Bu sırada başından yaralanan bir kişinin kanlar içinde cemevi avlusunda kanlar içinde yattığı görüldü. Yaralı kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

KURŞUN POLİS SİLAHINDAN ÇIKTI İDDİASI

Kurt'un dayısı olduğunu söyleyen bir kişi, olaylar sırasında cemevinde cenaze töreni olduğunu, bu sırada göstericilerle polis arasında olayların yaşandığını, yeğenine isabet eden kurşunun da polislerin silahından çıktığını ileri sürdü.

 OLAYLAR SÜRÜYOR

Öte yandan bir kişinin ağır yaralanmasından sonra da göstericilerle polis arasındaki olaylar devam ediyor. Göstericiler polise molotof kokteyli ve taş atıyor, polis de gaz bombası ve TOMA'dan sıkılan su müdahale ediyor.

GÖSTERİCİLER HABERCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Beyoğlu Belediyesi'nde çalıştığı ve adının Uğur Kurt isimli kişinin ağır yaralandığı Okmeydanı Cemevi çevresindeki olaylar sırasında bazı göstericiler habercilere müdahale etti ve görüntülerini aldı.

İKİ POLİS YARALANDI

Gruptakiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarıya taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda barikat kuran göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği 2 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Uyarı ateşi açan polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından henüz belirlenemeyen nedenle başından yaralanan bir kişi de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

24505929.jpg

BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR

Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında başından yaralanan kişi hastaneye getirildi. Adının Uğur Kurt olduğu öğrenilen yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi. 30 yaşındaki yaralının Beyoğlu Belediyesi'nde çalıştığı kaydedildi.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda 1 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Vali Mutlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Okmeydanı'nda emniyet güçlerimiz yaptıkları görev esnasında orada bulunan grupla aralarında bir çatışma oluştu. Bu çatışmada aldığım bilgiler molotofkokteylli saldırılar olduğu, özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışma sonrasında da silahla yaralanan bir genç var. 30 yaşında. Öncelikle yaralı gencin şifa bulmasını temenni ediyorum. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müdahaleler yapıldı. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İnşallah kurtulacaktır. Bütün dileğimiz temennimiz budur. Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak"

"ELBETTE KULLANILAN BİR SİLAH VAR"

"Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Şu anda olayın olduğu yerde bir sükunet var. Bunun muhafazası ve stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Acıları, üzüntüleri daha büyük acılara dönüştürmeden, o bölgede daha önce yaşamış olduğumuz hayatını kaybeden bir gencimiz de oldu biliyorsunuz. Acıları daha fazla acılarla büyütmeden huzur ortamını tesis etmemiz lazım. Yapılan her işlemin mutlaka adalet çerçevesinde yürütüleceğinden emin olması lazım. Bunun hassasiyetle üzerinde duracağız. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz. Neden olduysa bunu kamuoyumuzla mutlaka paylaşacağız. Ama orada, bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız. Kamuoyumuz bundan emin olsun. Tekrar yaralı gence şifalar diliyorum. Ümit ediyorum sağlık yönünden de tedbirler alınıyor. Hayata tekrar döndürülebilecektir. Bütün dileiğimiz şu anda bu"