BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

OKEP büyük ilgi görüyor

Eskişehir’de büyük yankı uyandıran OKEP havaların güzelleşmesi ile bölgeye akın eden turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Abone ol

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın kadınların sosyal ve ekonomik platformda aktif olarak yer edinmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan ve Eskişehir’de büyük yankı uyandıran OKEP havaların güzelleşmesi ile bölgeye akın eden turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Ev hanımların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan pazarı gezen konuklar pazardan aldıkları ürünlerle hem 200 girişimci kadına ekonomik kazanç sağlıyorlar hem de aldıkları yöresel ürünlerle Eskişehir kültürünü yaşadıkları kente taşıyorlar.

Bu sayede bir yandan ekonomik kazanç elde eden diğer yandan yaşadıkları kenti tüm dünyaya başarı ile tanıtmanın mutluluğunu yaşayan OKEP sakinleri, kendilerine böyle önemli bir imkânı sunan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya olan teşekkürlerini ifade ediyorlar.

Başkan Sakallı’nın hayata geçirdiği Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesinin meyvelerini vermeye başlamasıyla pazara olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden OKEP sakinleri, geride kalan zaman içerisinde bölgenin kazanacağı değeri her fırsatta kendilerine ifade eden Başkan Sakallı’nın ne kadar haklı olduğunu yaşayarak anladıklarını önemle vurguluyorlar.

OKEP’in gördüğü ilgiden ve büyük bir başarı ile sergilediği kültürel tanıtımdan duyduğu mutluluğu dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, OKEP gibi daha birçok istihdam ve katma değer üreten projenin Eskişehir’e kazandırılacağını vurguladı.

Temel amaçlarının; “Kadınların girişimci ve üretici potansiyellerini harekete geçirmek, geleneksel el işleri üretmenin ötesinde, kadınlara yeni beceri, ürünlerine kalite kazandırmak, onlara gittikçe genişleyen pazaryerleri temin ederek devamlı gelir getiren iş sahibi yapmak” olduğunu açıklayan Başkan Sakallı, “OKEP kadınımıza ekonomik özgürlüğünü kazanma fırsatı sunmuştur” dedi.