BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü karikatürist Wolinski İstanbul'da

Usta çizerin eserleri İstanbul'da sergilenecek. Sergi açılışına Wolinski de katılacak.

Abone ol

Türk karikatürseverlerin yakından tanıdığı Wolinski sergi açılışı vesilesiyle 30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da bulunacak. Galeri In Situ'da İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşecek Wolinski sergisi, sanatçının işlerini yakından tanımak için önemli bir fırsat. Wolinski, 80 albüm - kitabının yanı sıra çizimleri Humanité, Libération, Nouvel Observateur ve Paris-Match gibi önemli yayınlarda yer alan bir isim. Güncel tarih üzerinde kalıcı bir etki bırakmayı başaran bir sanatçı olarak tanınıyor.

KIŞKIRTICI VE SEVECEN BİR STİL

Sergi, çizgi roman ve illüstrasyon alanında Türk ve Fransız sanatçılar arasındaki geçmişe dayalı bağları ve dostluğu tekrar gündeme getirecek. Wolinski'nin mizahi bazen siyasi bazense erotik olabiliyor. Ayrıca çağdaşlarına yönelttiği keskin ve eleştirel bakışıyla da tanınıyor. Doğal bir biçimde kışkırtıcı olduğu kadar sevecenlik taşıyan bir stili var. Yıllardır Fransız basını üzerinde sürekli bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. On yılı Charlie-Hebdo dergisinin başında geçen elli yılı aşan meslek hayatı boyunca Cabu, Sempé, Siné, Cavanna, Choron ve Reiser gibi önemli çizerlerle de çalıştı.

ESERLERİ SATIŞA SUNULACAK

Wolinski'nin basında yer alan desen ve illüstrasyonlarından seçmelerin yanı sıra İstanbul, Hindistan, Meksika, Brezilya, Rusya ve Kamboçya'ya ilişkin röportaj-çizimlerin de yer alacağı sergide sanatçının eserleri satışa da sunulacak. Fotoğraf sanatçısı Kanadalı Charles Mordret tarafından kurulan, İstanbul'un en yeni galerilerinden InSitu, Türkiye ve dünyadan yeni yeteneklerin ve tanınmış sanatçıların eserlerini sergileme hedefliyor. Geçtiğimiz aralık ayında Philippe Pache sergisiyle açılan Galeri In Situ dünyada ve Türkiye'de tanınmış çizerlerin basılmış eserlerinin orijinallerini sergilemenin yanı sıra, satın alma imkânı sunmasıyla da Türkiye'de bir ilke imza atmış bulunuyor.