BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekillerin en büyük endişesi

Ankara kulislerinde AKP'li bazı vekillerin BDP ile yapılacak bir işbirliğinden rahatsız oldukları konuşuluyor

Abone ol

İktidar partisi Anayasa değişikliğine destek arama turlarını sürdürürken kulislerde “BDP rahatsızlığı” konuşulmaya başladı.

BDP’nin “Seçim barajı” ile birlikte 6 şart getirmesine karşın olası bir desteğinin “Referandumda ters tepeceği” endişesi iktidar kulislerinde konuşulmaya başladı. Vekiller "Muhalefet BDP ve AKP’yi ’müttefik’ yapar ve bunun altında kalırız" diyor.

Vatan'dan Deniz Güçer'in haberine göre; Anayasa değişiklik paketine CHP ve MHP’nin kapıları tamamen kapatmasının ardından gözler TBMM’de grubu olan son parti BDP’ye döndü.

BDP’nin şartlı destek vaadetmesine rağmen AKP milletvekillerinde olası bir desteğin endişeleri başladı. Bazı milletvekilleri, BDP’nin son anda karar değiştirerek destek vermesinin iktidar partisi için olumlu sonuçlar doğurmayacağını dile getirdikleri öğrenildi.

TERS TEPER ENDİŞESİ

Kulislerde AKP’nin referandum için gerekli 330 sayısını bulmakta zorlanacağı, ancak BDP’nin desteğinin fire sayısını artıracağı da ileri sürüldü. Habur olayı nedeniyle daha önce tepkilerini açıklayan bazı milletvekillerinin gizli oy kullanımında “hayır” verme ihtimallerinin yükseleceği de dile getirildi.

AKP’li vekillerin “Sadece BDP’nin destek verdiği bir Anayasa aleyhimize döner. Muhalefet BDP ve AKP’yi ’müttefik’ yapar ve bunun altında kalırız” endişesini de dile getirdikleri duyumu alındı.

HAYIR DİYECEK VEKİL

AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, uzlaşma olmaması durumunda “hayır” vereceğini ima eden ilk vekil olmuştu.

İMRALI HAYIR DİYOR

Öte yandan kulislerde BDP’nin Anayasa değişikliği’ne kesinlikle “hayır” vereceği iddiaları da konuşuluyor. İmralı’nın Anayasa değişikliğini istemediği ve bu nedenle BDP grubuna, “hayır” mesajı gönderdiği ileri sürülüyor.