BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  DÜNYA

Amerika'dan polis vahşetleri

ABD'de Chicago ve West Richland kentlerinde yaşanan iki farklı polis şiddeti olayı kameralara yansıdı. Kurbanlar, haklarını mahkemelerde arıyor.

Abone ol

İlk olay Chicago'da bir lokanta çıkışında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, bir polisin iki kişiyi dövdüğü, ardından da başka polislerin olay yerine geldiği görülüyor. Polisin kötü muamelesine maruz kalan Matthew Clark ve Gregory Malandrucco, yaptıkları açıklamada, kasada para öderken istemeden polislerin yolunu kestiklerini, bunun üzerine de polislerin onları otoparkta beklediklerini, kendilerine bağırmaya başladıklarını söyledi.

Polisi sakinleştirmeye çalıştıklarını ancak saldırıya uğradıklarını belirten kurbanlar, dava dilekçelerinde üniformalı polislerin gelip olanları unutmalarını istediklerini, kendilerini de otoparkta tıbbi yardım sağlamadan bıraktıklarını iddia etti. İkili, yedikleri dayaktan ötürü burunlarının kırıldığını ve beyin sarsıntısı geçirdiklerini anlattı. Dayak sonrası çekilen fotoğraflarda da Clark ve Malandrocco'nun yüzlerinde kan olduğu ve gözlerinin morardığı görülüyor.

ŞOK SİLAHI İLE VURULDU, ŞİMDİ HAREKET EDEMİYOR

İkinci olay ise, Washington eyaletinin West Richland şehrinde yaşandı. Polis arabasındaki kameranın çektiği görüntülerde, polisin bir kişiyi elektrik şoku veren silahla vurduğu görülüyor. Kurban, anında kaskatı kesilip sırt üstü yere düşüyor.

Şok silahına maruz kalan Mark Clark, olayın kendisinde uzun dönemli sağlık sorunlarına neden olduğunu iddia ederek polisleri mahkemeye verdi. Olaya karışan polisler, Clark'tan elindeki sigarayı atmasını istediklerini, aksi takdirde onu şok silahı ile vuracakları konusunda uyardıklarını ileri sürdü. Clark'ın avukatı Lowell Barber, müvekkilinin bilinci dışında yere düştüğünü, kemiklerinin çatladığını, bir türlü iyileşmediğini ve hareket etmekte güçlük çektiğini savundu. Avukat, Clark'tan sigarayı atmasını istemelerinin bir karşılığının olmadığını, zira böyle bir zorunluluk bulunmadığını kaydetti.

Yasalara göre şok silahının kullanımı, ciddi yaralanmalara ve ölüme yol açabileceği durumlarda yasaklanıyor. Polis ise açıklamasında, yasaları ihlal etmediklerini, bu tür silahları kullanırken sırttan vurmanın en güvenli yol olduğunu aktardı.

DEHŞET ANLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN