BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ali Aydın Canaydın için ne dedi?

Özhan Canaydın hakem Ali Aydın için 'düdüğünü bıraksın' demişti. Eski hakem bugün Canaydın'ı yazdı.

Abone ol

Ali Aydın 4 Nisan 2004 tarihinde Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle biten Galatasaray maçında kötü bir yönetim sergilemişti.

Özhan Canaydın'ın sert eleştirileri sonrası hakemliği bırakan Ali Aydın, dedi.

O maç sonrası "düdüğünü bıraksın" diyen Canaydın ile yaşadığı polemik eski başkanın ölümü sonrası yeniden gündeme geldi. Canaydın ile ilgili düşüncelerini bugünkü köşesinde anlattı..

Canaydın'ın vefatını duyduğu anda gözleri buğulanan Ali Aydın, eski başkana övgüler yağdırdı ve iki yıl önceki anısını anlattı.

(...)İşin aslı şu; yaklaşık iki yıl önce işyerimde oturuyordum. Telefonum çaldı, "Buyrun" dedim. Karşımdaki, "Aliciğim sen misin? Merhaba, ben Özhan Canaydın, nasılsın evladım?" diye sözlerine başladıktan sonra, "Aliciğim senden özür dilerim. Bilerek ya da bilmeyerek seni kırdım. Bana hakkını helal etmeni istiyorum." ifadelerini kullandı. Ben de, "Sayın Başkan'ım, hatta müsaade edersiniz size Özhan Ağabey diye hitap etmek istiyorum. Hiçbir zaman onurlu duruşunuzu, bana karşı kullandığınız sözlerin zedelediğini düşünmüyorum." karşılığını verdim. Ardından ekledim: "Benim hakemliği bırakma sebebim, sizin üzüldüğünüz ya da düşündüğünüz gibi değil." Çünkü ben, aynı sezonda yönettiğim ve sarı kart hatasıyla sonuçlanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçındaki hatayı yapma lüksümün olmadığına inanıyordum.

O dönemde hiç tanımadığım insanlar, spor dışındaki köşe yazarları dahil, birçok kesimden destek gördüm. Beni Türk milleti adına onore ettiler. Ben zaten hakemliği o zaman bırakacaktım. Fakat Federasyon Başkan'ım Sayın Haluk Ulusoy'un da büyük desteğiyle devam ettim. Ardından 4 Nisan 2004 tarihinde Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle biten Galatasaray maçında kötü bir yönetim sergiledim. "Pardon" deyip, 5 hafta bekledikten sonra yeniden bir karşılaşmaya atanabilirdim. Ya da sezon bittikten sonra yeniden karşılaşmalara çıkabilirdim. Peki Ç.Rize-F.Bahçe mücadelesinin ardından bana sunulan güveni yok mu saymalıydım? Beşiktaş-Galatasaray derbisinden sonra da pişkinliğe vurup hakemliğe devam mı etmeliydim, yoksa Türk milletinin bana sunduklarını ben de onlara sunmalı mıydım? İşte Özhan Ağabey; sizinki sadece üst üste gelen söylemlerdi. Ben hakemliğimi zaten bırakmıştım ve bunu zamanın Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'la da paylaşmıştım.