BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkan askere sitem etti

Taksim'de dünkü çelenk krizine CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın askere yönelik sözleri damgasını vurdu.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı çelenkle anıta ilerlerken tören alanında bulunan askerlere, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendi.

İstanbul’daki resmi tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. 

Resmi törenin ardından CHP, DSP ve İşçi Partililer anıta çelenk koydu. Bu sırada çelenk koymak isteyen partililere polis izin vermedi. Bariyer dışında bekleyen bir grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Cumhuriyet düşmanı Erdoğan”, “Cumhuriyeti kutlamamız yasaklanamaz” sloganları attı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Vali ve beraberindekilerin törene katılan öğrencilerle bayramlaşması sırasında CHP, DSP ve İşçi Partililer anıta çelenk bırakmak üzere polisin engelleme çabalarına rağmen bariyerleri aştılar. Bu sırada arbede yaşandı, polis ile grup arasında bazı kişiler yumruklaştı. 

"CUMHRİYETİ KORUYACAK MERCİLER TASFİYE EDİLMİŞ DURUMDA"

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı bu sırada tören alanında bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve subaylara dönerek, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendi. Salıcı anıt önünde yaptığı açıklamada, “Burada biraz önce çakma bir tören yapıldı. Sayın memurlar Atatürk’ü kimden koruyorsun. Beş dakikalık törene tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Atatürk’ün korunması gereken kişi sizlersiniz” diye konuştu.  Salıcı, askerlere seslenmesiyle ilgili olarak da, “Ordunun yüzde 30’u içeride. Askeri uzmanlar bir ordunun subay ve generallerinin esir alınması ya da iş yapamaz hale gelmesi durumunda o ordunun savaş kabiliyetini yitirdiğini söylüyor. Cumhuriyeti koruyacak merciler şu anda tasfiye edilmiş durumda ama halk burada cumhur, cumhuriyeti koruyacak arkadaşlar” dedi.