BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  GÜNCEL

Ogün Samast cinayeti anlattı

Hrant Dink cinayetini işleyen zanlı Ogün Samast'a Şişli'de Agos gazetesinin önünde tatbikat yaptırıldı. İşte kare kare o an..

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

İstanbul Polisi, katil zanlısı Ogün Samast'a olayın meydana geldiği Halasgargazi Caddesi ve gazete binası önünde tatbikat yaptırdı. Tatbikat öncesinde cadde trafiğe tamamen kapatılırken, gazete binası önünde bulunan vatandaşlar da uzaklaştırıldı.

Samast öncelikle 5 dakika kadar araç içinde bekletildi. Ardından çevrede güvenlik önlemleri alınmasından sonra olar yerinde polislere 5 dakika içinde cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

Çok sayıda Çevik Kuvvet ekibinin sevk edildiği tatbikatta zanlı Samast'a polis şapkası ve çelik yelek giydirildi. Samast, cinayeti nasıl işlediğini yanında bulunan kar maskeli polis ekiplerine anlattı:

Beni görünce irkildi
"17 Ocak Çarşamba günü Trabzon’dan İstanbul’a hareket ettim. Perşembe günü öğleden sonra Esenler Otogarı’na vardım. Geceyi terminalde geçirdim, Cuma sabahı otobüsle Şişli’ye gittim. Agos Gazetesi’ne gidip Hrant Dink’le görüşmek istedim, ancak görüşemedim. Cuma namazı yaklaşmıştı. Şişli Camii’ne gidip cuma namazını kıldıktan sonra yeniden gazetenin önüne gittim. Hrant Dink, binadan çıkıp bir bankaya girdi. Bankadan çıkıp gazeteye giderken beni görünce irkildi. 10 dakika sonra yine gazeteden çıktı. Arkasından yanaştım ve 1 metre mesafeden peş peşe ateş ettim. Pişman değilim, bugün yine yaparım" Zanlı, tatbikatın ardından istanbul Emniyet Müdürlüğü'ne görüldü.

TATBİKATTA DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR

Fakat ilginç olan tatbikat yapılırken Dink'in avukatlarına haber verilmemesi dikkat çekti.

Tatbikat sırasında Hrant Dink'in hiçbir avukatı katılmadı. Bir diğer dikkat çeken nokta ise tatbikatın aniden ve çok hızlı bir şekilde çerçekleştirilmesi oldu.


Tatbikat sonrasında polis aracına bindirilmek istenen Samast'a, gazete binası önünde bulunan vatandaşlar sloganlar atarak tepki gösterdi.

Tatbikatta dikkat çeken son nokta ise tatbikatın yoğun olan Şişli trafiğinin en az olduğu Pazar gece yarısı yapılmasıydı