BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  SPOR

Kartalı İnönüde Delgado uçurdu

Beşiktaş İnönü'de seyircisiz oynanan maçta ölüp ölüp dirilirken, karşılaşmadan istediği sonucu olmayı başardı.

Abone ol

Beşiktaş:  Runje xx, İbrahim Toraman xx, Gökhan Zan xx, Baki xx, İbrahim Üzülmez xx, Delgado xx, Serdar Kurtuluş xx, Koray xx, Ricardinho xx, Nobre xx, Bobo xx 

Ankaragücü: Serkan xx, Abdurrahman xx, Emre xx, Sedat Bayrak xx, Murat xx, Da Silva xx, Ceyhun xx, Sedat Yeşilkaya xx, Yasin xx, Aytekin xx, Bebbe xx

Hakem: Bülent Demirlek

MAÇ BAŞLADI

İnönü Stadı Beşiktaş'ın cezası nedeniyle boş. Maç seyircisiz oynanıyor...

Maçta ilk dakikalar oynanıyor. Ankaragücü sağ kanattan köşe atışı kullanıyor. Ceza sahasına gelen topu Gökhan Zan kafa ile çıkarttı.

4. dakika. Her iki ekipte açık bir futbolu tercih ediyor. İlk bölümler karşılıklı ataklar geçildi. Ankaragücü sağ kanattan Abdurrahman ile Beşiktaş yarı sahasına indi. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı sert orta kaleci Runje'de kaldı.

7. dakika. Ankaragücü, Beşiktaş yarı sahasında Ceyhun ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun arka direğe kestiği topu Gökhan Zan, Bebbe'den önce kafa ile kornere çeldi.

8. dakika. Beşiktaş maçtaki en ciddi gol pozisyonunu Nobre ile buldu. Ricardinho'nun sol kanattan taşıyıp ceza sahasına yaptığı ortaya altıpas üzerinde Nobre iyi yükselip kafayı vurdu. Bu şuttu meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden sıyırıp auta çıktı. Siyah-Beyazlı ekip adına şansız bir an.

14. dakika. Beşiktaş gole Nobre ile çok yaklaştı. Sol kanattan Bobo, şık hareketlerle sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Arka direkte Nobre bomboş pozisyonda topa ayak koyamadı. Kartal mutlak bir gol şanısını değerlendiremedi.

17. dakika. Beşiktaş gole bir kez daha çok yaklaştı.Sol kanattan Nobre'nin yaptığı ortaya Ricardinho'dan önce savunma ayak koyup kornere çeldi. Köşe atışında altıpas üzerine gelen meşin yuvarlağa Nobre iyi yükselip kafayı vurdu. Üst direğin dibinden ağlara giden topu kaleci Serkan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

20. dakika. Maçta tempo çok yükseldi. Beşiktaş'ın üst üste yakaladığı tehlikeli pozisyonlardan sonra Ankaragücü atağı Ceyhun ile gelişti. Serdar ceza sahasının sağ çaprazında rakibini indirdi. Serbest atışı Ceyhun kullandı. Ceza sahasında Abdurrahman'ın önüne atılan topa bu futbolcu sert vurdu. Şut isabetsiz olunca kalenin az farkla yanından auta çıktı.

22. dakika. İnönü'deki sessiz karşılaşmada taraflar eşitliği bozabilmiş değil. 0- 0 eşitlik devam ediyor.

26. dakika. Beşiktaş atağında Delgado şut için iyi bir fırsat yakaladı. Arjantinli futbolcu sol kanattan yapılan ortanın gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

28. dakika. Ankaragücü bu dakikada gole çok yaklaştı. Bebbe'nin pasıyla Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Aytekin ceza sahanın önünde ayağının dışıyla şık bir vuruş yaptı. Kaleci Runje'yi geçen top direğin içine çarparak gol çizgisine pralel geçip oyun alanına geri döndü. Beşiktaş savunmasında İbrahim Toraman tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.



  29. dakika. Beşiktaş'ta rakibine sert giren İbrahim Üzülmez hakemden sarı kartı gördü.

33. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahasına atılan topu takip eden İbrahim Toraman kaleci Serkan'ın elindeki topa hamle yaptı. Boşta kalan topu Ricardinho Ankaragücü ağlarına bıraktı. Hakem, Toraman'ın kaleciye faul yaptığını işarete ederek ağlara giden topu gol olarak geçerli saymadı.

40. dakika. Maçın ilk yarısı için son dakikalar oynanıyor. 0-0 eşitlik devam ediyor. İnönü'de başabaş bir mücadele oluyor. Her iki ekipte gol için rakip kaleye yükleniyor. Zevkli ve çekişmeli bir maç oluyor.

 43. dakika. Beşiktaş atağında sağ kanattan İbrahim Toraman bindirme yaptığı anda Delgado'nun pasıyla topla buluştu. Bu futbolcuyu Ankaragücü savunmasında Da Silva sert bir faul ile yere indirdi. Hakemde tereddütsüz Da Silva'ya sarı kartını gösterdi.

44. dakika. Beşiktaş bir kez daha Nobre ile mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Sağ kanattan Delgado şık çalımlarla ceza sahasına girdiği anda yerden altıpas içine ortasını yaptı. Nobre uygun durumda önünden geçen meşin yuvarlağa ayak koyamadı. Beşiktaş bu pozisyonda üstünlük sayısından oldu.

45. dakika. Maçın ilk yarısında normal süre sona erdi. Hakem 1 dakika uzatma işaret etti.

Uzatma anlarında skor değişmedi. İnönü'de seyircisiz oynanan maçta Beşiktaş ve Ankaragücü karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika.
Karşılaşmanın ikini yarısı başladı. Her iki ekipte başladığı 11 ile maça devam ediyor.

48. dakika. Beşiktaş Bobo ile golü kaçırdı. Sol kanattan gelişen atakta İbrahim Üzülmez ceza sahasına güzel bir orta kesti. Bobo altıpas üzerinden uygun durumda topla buluştuğu anda şutunu attı. Vuruş isabetsiz olunca top kalenin yanından auta gitti. Siyah-Beyazlı ekip adına şansız bir an geride kaldı


50. dakika. Beşiktaş 2. yarının başında üst üste gol fırsatları yakalıyor. Bu dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Nobre göğsüyle yumuşatıp vuruşunu yaptı. Direğin dibinden ağlara giden topu kaleci Serkan harika uzanarak kornere çelmeyi başardı.



 54. dakika. Beşiktaş'ta rakibine sert giren Serdar sarı kart gördü.

 58. dakika. Ankaragücü, İnönü'de golü Bebbe ile buldu. Sağ kanattan şık çalımlarla ceza sahasına sokulan Ceyhun, yerden ortasını yaptı. Altıpas üzerinden meşin yuvarlağa Bebbe ayak koydu. Kaleci Runje bu pozisyonda topu çıkartamadı. Bebbe'nin attığı bu golle Ankaragücü, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

 62.  dakika. Ankaragücü'nde ofsayt bayrağından sonra hakemle diyaloğa giren Sedat sarı kartı gördü



 63. dakika. Beşiktaş atağında Koray savunmanın arkasına atılan pasa hareketledi. Kaleci Serkan, Koray'ın ayaklarındaki topu almak isterken rakibini indirdi. Hakem penaltı noktasını gösterdi.



Penaltı atışını kullanan Ricardinho meşin yuvarlağı Ankaragücü ağlarına bıraktı. Bu golle maça 1-1'lik eşitlik geldi.

 70. dakika. Ankaragücü'nde hakeme itirazlarda bulunan Ceyhun sarı kart gördü.

71. dakika. İnönü'de ışıklardan bazıları arıza yaptı. Maçın hakemi Bülent Demirlek maçı durdurdu.



Stattan gelen ilk bilgilere göre arızanın giderilmesi için 10 dakikalık bir zamana ihtiyaç var.

85. dakika. İnönü'de ışıklar geldi. Maç yaklaşık 14 dakikalık bir duraklamanın ardından yeniden başladı.

 87. dakika. Beşiktaş tur için gerekli olan golü Delgado ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topta arka tarafta Delgado pozisyon buldu. Arjantinli yıldız çarprazdan harika bir şut çıkattı. Kaleci Serkan müdahele edemedi. Meşin yuvarlak Ankaragücü ağlarına takıldı.



Delgado'nun harika golüyle Beşiktaş, Ankaragücü karşısında 2-1 üstünlüğü yakaladı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Karşılaşma ışıkların gitmesi nedeniyle yaklaşık olarak 14 dakika durdu.

 90+2.dakika. Ankaragücü'nde Murat oyun dışına geldi. Tita sahaya dahil olan isim.

Maçın hakemi karşılaşmaya 20 dakika ilave etti. Karşılaşma 20 dakika daha oynanacak...

90+4. dakika. Beşiktaş 3. gole Burak ile çok yaklaştı. Sol kanattan şık çalımlarla ceza sahasına sokulan Burak köşeye plase bir vuruş yaptı. Günün başarılı ismi Kaleci Serkan uçarak topu köşeden çıkartmayı başardı.

Maçın böyle bitmesi durumunda bu guruptan Beşiktaş ve G.Birliği çıkacak. Ankaragücü büyük avantaj yakaladığı karşılaşmada kalesinde üst üste gördüğü 2 golle tur şansını kaybetmiş görünüyor.

90+7. dakika. Beşiktaş bir kez daha Burak ile 3. gole çok yaklaştı. Ricardinho savunmanın arkasına hareketlenen Burak'a harika bir pas çıkarttı. Genç yıldız ceza sahasına girmeden şutunu attı. Vuruş isabetsiz olunca Beşiktaş farkı ikiye çıkartma şansını kaybetti.

 101. dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerini İbrahim Akın'a bıraktı.

 101. dakika. Ankaragücü'nde de Sedat Bayrak yerini Devran'a bıraktı.

103. dakika. Ankaragücü'nde Yasin, Ricardinho'yu göğsünden itince hakemden kırmızı kartı gördü. Sarı-Lacivertli ekip şimdi sahada 10 kişi kaldı.



105. dakika. Beşiktaş, 3. gol şansını İbrahim Akın ile kaçırdı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen top arka direkte İbrahim Akın'ın önünde kaldı. Akın boş pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi. Beşiktaş 3. golü bulup rahat bir nefes alma fırsatını kaçırmış oldu.



108. dakika. Beşiktaş 10 kişi kalan Ankaragücü karşısında üst üste bulduğu uygun fırsatlardan sonuç çıkartamadı.Sağ kanattan ceza sahasına sokulan İbrahim Akın yerden topu korner noktasına çıkarttı. İki Beşiktaşlı futbolcunun arkasına düşen meşin yuvarlağı Ankaragücü savunması uzaklaştırdı.

111. dakika. Ankaragücü, Ceyhun ile tehlikeli bir noktadan serbest atış kullandı. Bu oyuncunun yerden sert şutu savunmadan sekerek kornere çıktı. Köşe atışından sonuç çıkmadı.

Bu ataktan sonra hakem maçın son düdüğünü çaldı. Beşiktaş, yenik duruma düştüğü karşılaşmada, bulduğu 2 golle Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla, bu gurupta Çaykur Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenen Gençlerbirliği ile Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen ekipler oldular.