BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenlerin atama çığlığı

Milli Eğitim Bakanlığı 18 bin öğretmeni atadı. Ataması yapılan öğretmen adayları salonda sevinç çığlıkları attı.

Abone ol

Öğretmen atamaları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, törende yaptığı konuşmada, sonbaharda 10 bin öğretmen daha atanacağını açıkladı.

Öğretmenler, tayin sonuçlarını MEB'in   ve ''http://personel.meb.gov.tr'' internet adreslerinden öğrenebilecek.

Bakan Çelik, şu anda okullarda öğretmenlik yapan her 3 kişiden birinin AK Parti iktidarı döneminde atandığını söyledi. 2003 yılından itibaren 223 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Bakan Çelik, 130 bin usta öğretici ve diğer personelle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluşturduğu istihdamın 360 bin civarında olduğunu kaydetti. 2008 yılının başında 30 bin öğretmenin atanacağını ifade ettiğini anımsatan Bakan Çelik, "Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 30 binin üzerine çıkarılması yönünde çalışmalar yapılıyor, 2008 yılında toplamda 35 binin üzerinde yeni aday öğretmen olarak aramıza katılacak" dedi.

Yaz aylarında okullar tatile girdiği zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatile girmediğini söyleyen Bakan Çelik, şu anda 165 milyon adet ders kitabını basıldığını ve 60 bin noktada öğrencilere yetiştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Öğretmen atamalarının daha önce bir çile olduğunu ifade eden Çelik, yapılan düzenlemeler sonucunda bunların tarihe karıştığını söyledi.

Bakan Çelik, daha sonra bilgisayar ortamındaki tayini başlattı. Ekranda adını gören öğretmen adayları ise salonda sevinç çığlıkları attı. Çocuklarını bugün de yalnız bırakmayan aileler de onların sevincine ortak oldu. Milli Eğitim Bakanlığı salonu ve dışarısında sonucunu öğrenmek isteyen öğretmen adayları uzun kuyruklar oluşturdu.