BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenler de sınavlarda ter dökecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin 3 yılda bir sınava tabi tutulacağını açıkladı

Abone ol

Öğretmenlik sistemi sil baştan değişiyor. Öğretmenler her 3 yılda bir sınav olacak. KPSS'deki alan sorularıyla zenginleşecek. İhtiyaç kadar öğretmen yetiştirilecek..

Milliyet'ten Abbas Güçlü'ye konuşan yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, milli eğitimde yapılacak değişikleri anlattı.

Dinçer'in masasındaki değişim planı 4 aşamadan oluşuyor. Bakan Dinçer'in öğretmen reform paketinin

1. Aşama: Öğretmen yetiştirme sürecinin insan kaynakları planlaması çerçevesinde ele alacağız. İhtiyacımız kadar ve ihtiyacımız olan alanlarda öğretmen yetiştireceğiz.

2. Aşama: Eğitim fakültelerinin daha donanımlı öğretmen yetiştirmeleri için YÖK'le görüşeceğiz. Öğretmen yeterliliğini ölçme konusunda KPSS çok yetersiz. Alanlara yönelik sorularla zenginleştirilmesini isteyeceğiz.

3. Aşama: Öğretmeni seçiyor, atıyor ve hemen göreve başlamasını istiyoruz. Öğrenim gördüğü koşulları, gideceğin yerin şartlarını hiç göz önünde bulundurmuyoruz. Yeni öğretmen olmuş birisine 3, 4 sınıf bir arada olan birleştirilmiş sınıfları veriyoruz. Bu yüzden oryantasyon süreci getiriyoruz. Yeni atanacak 11 bin öğretmen 15 gün süre ile gideceği illerde, uzman öğretmenlerin vereceği bu eğitimden geçecekler.

4. Aşama: Öğretmen göreve başlıyor ve 30 yıl aynı bilgi ile yoluna devam ediyor. Bakanlık olarak ilk atamadan sonra onları unutuyoruz. 3 yılda bir öğretmenlerimizin yeterliliklerini ölçüp, eksiklerini tespit edip, bu açıklarını kapatmak için daha etkin ve aktif bir sistem getireceğiz.

KPSS'YE DEVAM

Bakan Dinçer'in açıklık getirdiği diğer konulardan biri de KPSS. Dinçer'e göre, KPSS'nin kaldırılması sözkonusu değil. Diğer bir konu ise öğretmen atamaları. Bu yıl için yeni bir öğretmen ataması ve ek kadro yok ama şubat için şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.