BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'u O deşifre edecek!

Gazeteci Mahmut Övür, Ergenekon örgütünün deşifresinin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün konuşmasıyla sağlanacağını yazdı

Abone ol

Gazeteci Mahmut Övür, itiraflarıyla Susurluk ve faili meçhul cinayetlere ilişkin bilinmeyenlerin ortaya çıktığını dikkat çekerek, Ergenekon örgütünün deşifresi için konuşması gereken ismi açıkladı:

"Ergenekon'un 'derin kulağı ve kara kutusu' olarak nitelenen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz konuşursa, çok şeyin değişeceğini biliyorum. Tıpkı 'İnternet Ardıcı'nda olduğu gibi, sona yaklaşıyoruz"

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Ergenekon'un Ayhan Çarkın'ı kim?" başlığıyla yazdığı köşesinde bugün Ergenekon soruşturması ele aldı. Ergenekon soruşturmasındaki sis perdesinin aralanması için Ayhan Çarkın gibi benzer bir itirafçının olması gerektiğini belirten Övür'ün yazısının çarpıcı bölümleri şöyle:

DERİN DUVARAN TUĞLA ÇEKİLDİ

Türkiye yavaş yavaş da olsa bu noktaya gidiyor. Bu süreci vicdan azabı çeken Ayhan Çarkın'ın ifadeleri başlattı. Aslında o dönemle hesaplaşma birkaç koldan sürüyor ama en önemlisi bu... Yaklaşık 15 yıl sonra bu noktaya gelebildik. İlk kez "derin duvar"dan "bir tuğla" çekiliyor. Ben arkasının geleceğine inanıyorum.

ERGENEKON'UN AYHAN ÇARKIN'I BEKLENİYOR

Aynı şeyin daha erken bir biçimde Ergenekon dava sürecinde de yaşanacağını bekliyorum.
2007'de başlayan Ergenekon davasında henüz bir "çözülme" yok. Son 8-10 yılda olup bitenlerden, darbe girişimlerinden, 2006'da yaşanan cinayetlerden, kaos ortamı yaratılmasından rahatsız olan, vicdan azabı çekenler mutlaka var.

Birçok insanın istemeden emir komuta zinciri içinde bu kirli ilişkilere destek olduğu biliniyor. Peki, ne zaman bu yapıdan bir Ayhan Çarkın çıkar?
Henüz belli değil. Ama birkaç ipucu var.

TUĞGENERAL ERSÖZ MESAJI VERDİ

En son "İnternet Andıcı" yla ilgili Albay Dursun Çiçek'in ve eski 1'inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatının söyledikleri bu yolda atılmış ilk adımlar sayılabilir. Ama çok daha ilginç olanını Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün "derin kulağı" olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz söyledi.

Ersöz yargılandığı 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "mesaj" olabilecek ama aynı zamanda bir "işaret" olarak da yorumlanabilecek bir dilekçe verdi: Dilekçesinde şöyle diyordu:
"Dönemin kuvvet komutanları, emekli olduktan sonra faaliyetleri olmadığı şeklindeki bir gerekçeyle tefrik edildiler. Encümen-i Daniş toplantılarına her ay düzenli katılan sivil ve askerler suçlu görülmüyor."

ERGENEKON'DA SONA YAKLAŞILIYOR

Ersöz sürecin bamtelini de şu sözlerle özetledi: "Emir-komuta zincirinin dışına asla çıkmadım." Sonra da ekledi: "Ben ve Hasan Atilla Uğur'un üzerinden bir dönemin hesaplaşmasına girilmesin. Bizim haksız yere kurban edilişimize kim göz yumuyor?"

Bu sorulara kimsenin cevap vereceğini sanmıyorum ama Ergenekon'un "derin kulağı ve kara kutusu" olarak nitelenen Ersöz konuşursa, çok şeyin değişeceğini biliyorum.
Tıpkı "İnternet Ardıcı"nda olduğu gibi, sona yaklaşıyoruz...