BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'in bu sözleri muhalefeti korkuttu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni anayasa çalışmaları hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni Anayasa konusunda muhalefeti uyardı:

"Muhalefetin bu konuda katkı sağlayacağı görüşündeyim. Aksi olur mu, olabilir. O zaman millet bu partileri ebedî barajın altına iter"

Meclis'in yeni dönemde bir numaralı gündem maddesi yeni Anayasa olacak. Siyasi partiler bu yüzden komisyonlar oluşturarak yaz tatilini hazırlık çalışmalarıyla geçirdi. İşi ciddiye alan partilerin başında ise iktidar partisi geliyor. AK Parti'de oluşturulan 8 kişilik ekipte bulunan isimlerden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Zaman gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çelik, Anayasa taslağı hazırlamayacaklarını, ilkeler noktasında çalışma yaptıklarını ifade söyledi. Muhalefetin geçmiş dönemde iyi sınav vermediğini kaydeden Bakan Çelik, aklıselimin hakim olacağına ve anayasa değişikliğinin bu kez hızlı şekilde gerçekleştirileceğine inandığını söyledi. Aksi durumda milletin ilk seçimde faturayı keseceğini vurguladı:

"Millet değişim istiyor, millet kriz üreten mekanizma istemiyor. Muhalefet bu mesajı aldı, koşa koşa gelip bu konuda katkı sağlayacağı görüşündeyim. Aksi olur mu, olabilir. O zaman bunun adı ebedi muhalefete mahkumiyettir. Vatandaşımız gelişmeleri anlık takip ediyor. Kimin niyeti nedir, ne yapmak istiyor görüyor. Millet bu partileri ebedi barajın altına iter."

MUHALEFET GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLASIN

Bakan Çelik, kritik eşik olan '330 evet oyu' konusunda bir sıkıntı görmediğini dile getirdi. Ardından muhalefete de çağrıda bulundu:

"Muhalefet partileri Meclis'e gelsin; taslakları mı var, görüşleri mi var neyleri varsa getirsinler görüşelim. İlkeleri ortaya koysunlar, bu işi bitirelim. Kriz üreten ana mekanizmayı düzeltelim ki diğer alanlara yansımasın. Bu kadar açık."