BIST 10.327
DOLAR 32,29
EURO 34,71
ALTIN 2.394,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kaş yapalım derken göz çıkardı!

CHP'li belediyelerin iftar çadırı kurması ve CHP'li yöneticilerin iftar çadırlarına gitmesi partinin tabanını fena kızdırdı

Abone ol

Ramazan iftarlarını seçmene yakınlık kurmak için bir fırsat olarak gören CHP Genel Merkezi'nin bu atağı partinin tabanında tepkiye neden oldu. Bu tepkinin en net görüldüğü alan ise partinin kayıtlı üyelerinin fikirlerini yazdığını "Fikrinizi Söyleyin" sayfası oldu. Üyeler genel merkezi "AK Parti'ye benzemekle" suçladılar.

Cengiz Utkur'un partinin internet sitesinde yayımlanan mesajında, "belediyelerin iftar masaları ile rekor denemesi ramazanın ruhuna uygun mu?" ifadesi dikkat çekerken, buna karşı Hüsamettin Tululer'in şu mesaj gözlerden kaçmadı: "Bizim de bazı yerlerde görüyorum acaba diğer illerde de var mı? Fakir olan da olmayan da rahatlıkla yiyebiliyor, yiyenlere helal olsun, para yerine iftar veriyoruz."

"İFTARLARDA PARALAR ÇARÇUR EDİLİYOR"                        

Olağanüstü kurultay yolda
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de tüzük değişikliği için kurultay kararı aldı. İşte Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki kurultay tarihi ve diğer ayrıntılar... TIKLAYIN

Yeni Akit'in haberine göre, CHP sitesinde dikkat çeken yorumlardan bazıları şöyle: "Sayın arkadaşlar şimdi ramazan diye her tarafta akşam iftarlar veriliyor fakat biz ne yapıyoruz? Ramazanda iftar bahanesi ile paralar yine çar çur ediliyor."

Kışlalı rumuzlu kişinin mesajı da şöyle: "AKP'nin Türk halkına verecek hiç bir şeyi yoktur, Ramazan ayında sokaklarda iftar veren kişi ve kurumları mercek altına alın lütfen, çok önemli."

"ORUÇ TUTAN SAATİNİ KURSUN"

Cpoyraz rumuzlu üye ise şunları yazıyor: "Sizden ricam, lütfen birisi Ramazan davulcuları konusunu gündeme getirsin. Birileri çıkıp gece yarısı sokakta davul çalıyor. Oruç tutan saatini kursun."

"CHP GENÇLİK KOLLARI SÜNNİ İFTARINA NİYE GİDİYOR"

Ceyuda rumuzlu kişinin mezhep ayrımı üzerinden yaptığı ve CHP Gençlik Kollarının iftarlara gitmesini eleştirdiği mesajı şöyle: "CHP Gençlik Kolları halka iftara gidiyormuş. Bu ülkede Alevi lafı geçince neden etnik bölünmeden korkuluyor da Sünnilere iftara gidince sorun olmuyor anlayamıyorum."

Hayati rumuzlu kişinin yorumu ise şöyle: "Yenimahalle belediyesini (CHP'li) denetleyecek genel başkan yardımcısını arıyorum. 2 iftar çadırını AKP'ye, eğlence çadırını BBP'ye vermiş. Bizden yok mu? Araştırılsın."