BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL

2. Dolmabahçe görüşmesi istifa mı getirdi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istifa eden Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ile Dolmabahçe'de ne konuştu?

Abone ol

Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'nun Kızılay Başkanı Tekin Küçükali'nin istifasına ilişikn yazdığı yazıda, "Dolmabahçe görüşmesi'" hatırlatması dikkat çekti.

Mutlu'nun istifa gerekçesi olarak Küçükali'nin "kurban bağışlarının" tek yetkili olarak Kızılay'da toplanmasını istemesi olduğu iddiası ise siyaset sahnesini çok ısındıracak gibi görünüyor.

Vatan gazetesi yazarı, Kızılay başkanı Tekin Küçükali'nin istifasının perde arkasını kaleme aldı. Yazısında Küçükali'nin AK Parti iktidarı ile yakınlığı ve uyumlu çalışmasıyla tanındığına dikkat çeken Mutlu'nun yazısında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"İstifasına gerekçe olarak da sağlık sorunlarını ve yorgunluğunu gösterdi. Eğer iki gün önce Başbakanlık ofisinde Başbakan Erdoğan ile bir görüşme yapmış ve bu görüşmeden asık bir suratla çıkmış olmasaydı. Bu mazerete inanmak mümkündü!

İDDİALAR VAHİM

İlk söylenti, kurban bağışlarıyla ilgili. İddialara göre Tekin Küçükali, kurban bağışları konusunda Kızılay'ın tek yetkili kurum olmasını ve diğer kurumların devre dışı bırakılmasını istemiş, Başbakan da buna tepki göstermiş. Ben buna fazla ihtimal vermiyorum.

CHP ZİYARETİ İPİ ÇEKTİ

En yaygın söylenti ise Küçükali'nin, CHP'yle birlikte Somali için bir organizasyona "Evet" demiş olması... Zaten bunu Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün açıklamış ve en kısa zamanda Somali'ye gideceğini söylemişti.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Ve üçüncü söylenti; Kızılay'la ilgili bitip tükenmek bilmeyen yolsuzluk iddiaları. Buna da fazla ihtimal vermiyorum; çünkü bu iddiaların hiçbiri yeni ve Başbakan'ın bilmediği şeyler değil!

İKİNCİ DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİ

Evet; istifa tek taraflı bir karardır ve kesinlikle saygı duymak gerekir. Ama Tekin Küçükali'nin istifası, kesinlikle "tek taraflı" bir karara benzemiyor. Zaten dün gelen mesajlardan anladığım kadarıyla kamuoyu da Küçükali'nin istifa nedenlerini inandırıcı bulmadı.
İstifanın "hassas noktası", Küçükali'nin iki gün önce Başbakanlık ofisinde yaptığı görüşme. Eğer bu karar o buluşmada alındıysa ve bir "pazarlık" ürünüyse; işin rengi o zaman değişir. Ve Erdoğan-Küçükali görüşmesi, en az Dolmabahçe'deki Erdoğan-Büyükanıt görüşmesi kadar önem kazanır.