BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

Öğretim Görevlisi Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız hakkında istenen ceza belli oldu

MALTEPE'de Dr. Aylin Sözer’i boğazını keserek ve yakarak öldüren Kemal Ayyıldız hakkında düzenlenen iddianame tamamlandı. Sanık Ayyıldız hakkında istenen ceza belli oldu.

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Aralık 2020’de Bağlarbaşlı Mahallesi Karangil Sokağı Barış Apartmanı’nda Aylin Sözer’i öldüren şüpheli Kemal Ayyıldız hakkındaki yürüttüğü soruşturmayı tamamlandı. İddianamede şüpheli Ayyıldız’ın "Tasarlayarak bir suçu gizlemek delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Ayrıca şüpheli Ayyıldız’ın "Silahla konutta yağma", "Mala zarar verme", "Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" ve "Bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık" suçlarından toplamda 16 yıl 5 aydan 35 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

İddianamede şüpheli Kemal Ayyıldız hakkında haksız tahrik nedeni oluşturan davranışlar tespit edilmediğinden verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmaması talep edildi.  Ayyıldız’a verilecek cezada takdiri indirim hükümlerinin uygulanmaması da istendi.

IBAN gönderen kişinin de hapsi istendi
Ayrıca bir diğer şüpheli Murat D. hakkında da olay günü Kemal Ayyıldız’a IBAN gönderdiği gerekçesiyle "Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçuna teşebbüs" suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. Hazırlanan iddianamede Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianame kabul ederse şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

İddianamede çarpıcı tespitler! Bir ay önce dövüp kartını çalmış
İddianamede şüpheli Kemal Ayyıldız’ın, maktul Aylin Sözer’in birbirlerini tanıdığı, geçmişe dayalı arkadaş oldukları, çeşitli tarihlerde aralarında tartışma yaşandığı belirtildi. Şüpheli Kemal Ayyıldız’ın 26 Kasım 2020 tarihinde maktul Aylin Sözer’i darp ettiği ve kredi kartını rızası dışında aldığı belirtildi. Şüpheli Kemal Ayyıldız’ın 29 Aralık 2020 tarihinde saat 08.48’de evine geldiği Aylin Sözer’i öldürdüğü, banka ve kredi kartlarından işlemler yapmaya çalıştığı, takılarını aldığı, telefonundan asistanı Serkan Yaman’a mesajlar göndererek para transfer işlemleri yapmaya çalıştığı, ardından diğer şüpheli Murat Delbe’nin gönderdiği IBAN’a para göndermeye çalıştığı, evi yakarak eşyalarına ve hayvanlarına zarar verdiği anlaşıldı.

Hırsızlık ve yağma suçunu gizleyerek yakalanmamak için öldürdü
İddianamede şüpheli Kemal Ayyıldız’ın maktul Aylin Sözer’i hırsızlık, kredi kartlarını kötüye kullanmak ve yağma suçunu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak ve yakalanmamak için öldürdüğü tespiti yapıldı. Kemal Ayyıldız’ın sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede para sıkıntısı çektiğine ilişkin paylaşımlar yaptığını belirtilen iddianamede, bu nedenle de tartışmalar yaşandığı belirtildi.  Şüpheli Kemal Ayyıldız’ın Aylin Sözer’in evine gelirken bir şeyler taşıdığı için belini tutarak yürüdüğü Aylin Sözer’i öldürmeye sebat ve şartsız olarak karar verdiği belirtildi. 

Etkin pişmanlık hükümleri uygulanmamalı
Cinayeti planlayarak ve belirlediği kurguya göre işlediği bildirilen iddianamede, şüpheli Kemal Ayyıldız’ın olay yerinde polise bıçakla saldırması ve olay yerini gaz ile ateşe vermesinin işlediği cinayetten pişman olmadığını gösterdiği belirtildi. Bu gerekçeyle haksız tahrik oluşturacak herhangi bir eylem tespit edilmediği belirtilen iddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması gerektiği belirtildi. 

Ölüm nedeni belirtildi
Adli Tıp Raporu’nda Aylin Sözer’in vücudunda 15 kesici ve delici alet yarası, boğazlama kesiği, 9 kesik yarası olduğu belirlendi. Sözer’in kesici delici alet yaralanmaları ve boğazlama kesiğinin tek başlarına öldürücü nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, ölüm nedeninin kesici/delici alet yaralanmalarına bağlı kafatası/omur kemik kırıklarıyla birlikte, beyin kanaması ve büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Ne olmuştu?: Maltepe’de öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer (48), önceki gün sabah saatlerinde, inşaat işçiliği ve gündelik işler yapan Kemal Ayyıldız (32) tarafından boğazından bıçaklandı. Daha sonra da üzerine çakmak gazı dökülerek ateşe verildi. Doğalgaz borusunu kopararak eşyaları ateşe veren Kemal Ayyıldız’ı, eve giren polisler güçlükle yakaladı.

Üzerinde, saldırganlığı ve şiddeti körükleyen 3 gram metamfetamin ve Aylin Sözer’e ait ziynet eşyaları çıkan Kemal Ayyıldız, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’ne götürülmüştü.

Kemal Ayyıldız ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Aylin Sözer’in kardeşi Nilay Sözer ifadesinde “Kasım ayında Kemal’i ablamın evinde gördüm. Sorduğumda ilişkisi olmadığını, tamir işini bitirip gideceğini söyledi. Ertesi gün Kemal yine evdeydi. Birkaç hafta sonra ablam ‘Kredi kartımı kaybettim’ dedi. Evine kimin girip çıktığını sorunca, ‘Kemal vardı. Kemal’i kovdum. Kartı alıp gittiğinden şüpheleniyorum’ dedi. Dikkatli ol dedim” diye konuştu.