BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Öğrencileri Yaylaya sahip çıktı

Öğrencileri Yayla'ya sahip çıktı: Bu ceza aslında hocamıza değil, bize verildi.

Abone ol

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, Prof. Dr. Atilla Yayla'nın düşüncelerinden dolayı üniversiteden uzaklaştırılma kararına tepki göstererek, hocalarının görevine iade edilmesini istedi.

Fakültenin Kamu Yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi Fatih Murat Özdemir, derslerine giren Yayla'nın iyi bir profesör olduğunu belirtti. Fikirlerinden dolayı bir profesör hakkında inceleme başlatılmasının doğru olmadığını kaydeden Özdemir, "Hocamızın okuldan uzaklaştırılması çok yanlış bir karar. Kendisi iyi bir profesördür. Bu ceza aslında Atilla Yayla'ya değil biz öğrencilere verilmiş bir cezadır." dedi.

Ömer Yıldız isimli öğrenci ise, ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Atilla hocamızın okuldan uzaklaştırılmasını güzel bulmuyorum. Kendisi en iyi hocalarımızdan biridir. Tekrar aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Atatürkçe Düşünce Topluluğu Başkanı Duygu Aslan, rektörlüğün verdiği uzaklaştırma kararının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Aslan, profesör Yayla'nın Atatürk'e derslerde de hakaret ettiğini iddia ederek, "Biz Atatürkçe düşüncenin izinde olan öğrenciler olarak, böyle hocaları okulumuzda istemiyoruz. Geç kalmış bir karardı. İyi oldu." diyerek düşüncesini dile getirdi.