BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Ağca tahliye talebini yineledi

Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Mehmet Ali Ağca, tahliye talebini yineledi.

Abone ol

Gazeteci yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, Ağca'nın tahliyesiyle ilgili talebini Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesine yineledi

Demirbağ, Ağca'nın tahliye talebini değerlendiren Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesinin Abdi İpekçi cinayetiyle ilgili dosyanın Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesinde bulunduğu gerekçesiyle karar verilmesine yer olmadığını bildirmesi üzerine, talebini bu mahkemeye yaptı.

Demirbağ, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, müvekkilinin Türkiye'de işlediği suçlardan ve Papa 2. Jaun Paul'e yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan her iki ülkede toplam 27 yıl cezaevinde kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süre zarfında Türkiye'de birçok yasa değişikliği yapılmış, aflar çıkartılmıştır. Müvekkilim bu düzenlemelerin hiçbirinden yararlandırılmamıştır. 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenen suçlardan dolayı şartla tahliyeyi düzenleyen 4616 sayılı yasa uyarınca hükümlü müvekkilin yatması gereken süreden toplam 10 yıllık indirimden istifadesinin de sağlanarak şartla tahliyesine karar verilmesini talep ederim."

Ağca'nın 2,5 yıldır infaz süresinden fazladan yatmakta olduğunu ifade eden Demirbağ, "Diğer yandan Mehmet Ali Ağca'nın tahliye sürecine engel olarak gördüğümüz Sayın Adalet Bakanı Cemil Çiçek hakkında da adalet önünde hesap soracağız. Kendisi her türlü hukuki davaya bundan sonra hazır olsun" diye konuştu.