BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.446,74
HABER /  EKONOMİ

DenizBank 16. sıraya çıktı

DenizBank 2005 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Türkiye genelinde 16. sırada.

Abone ol

Dünyanın en hızlı büyüyen bankaları* arasına girmeyi başaran ve aktif büyüklüğü bakımından Türkiye’nin özel sermayeli bankaları arasında 6. sırada yer alan DenizBank önemli bir başarıya daha imza atarak, 2005 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Türkiye genelinde 16.; İstanbul’da ise 8. sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz Ekim ayında hisselerinin %75’i kamu ve proje finansmanında dünya lideri olan, Avrupa’nın önde gelen finans gruplarından Dexia’ya devredilen DenizBank, 2005 yılında 56.910.605 YTL kurumlar vergisi ödeyerek, Türkiye ekonomisine katkısını sürdürdü.

1 Aralık 2006 tarihinde düzenlenecek törenle Kurumlar Vergisi ödülünü alacak olan DenizBank’ın CEO’su Hakan Ateş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bundan tam 10 yıl önce sadece beyaz bir kağıt üzerinde bankacılık ön izni olarak devralınan DenizBank’ımızı, bu kadar kısa bir sürede Türkiye’nin en çok ekonomik değer üreten kurumlarından biri haline getirmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Her zaman altını çizdiğimiz gibi, bankamızın ana hedefi Türkiye’nin küresel ekonominin etkin oyuncularından biri olmasına katkı sağlayabilmektir. Önümüzdeki dönemde, ana hissedarımız Dexia’nın da bize katacağı güç ile ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz”.