BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL

Değirmenciden 24 kasım mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci mesaj yayımladı.

Abone ol

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 24 Kasım’ın Türk öğretmeninin şeref günü olduğunu söyledi.
Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; ancak eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Değirmenci, “Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar ise başka ulusların daima kölesi olmaya mahkumdurlar” dedi.

Değirmenci özetle şunları söyledi:
”Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimselerdir.
Öğretmenler gününün amacı, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini, sorunlarını belirleyip, öğretmeni olması gerekli yüce yerine oturtmaktır.
Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır.
İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan çok önemli bir gündür.
Dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenlerimize ne kadar hizmet etsek azdır.
Öğretmen, öğrencilerinin üzerine titreyendir. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kurulayan, ayağımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir. Tüten bacada, yükselen fabrikada, çözülen formülde onun zihin dokusu, onun göz nuru vardır. Fabrika onunla çalışır toprak onunla yeşerir, istikbal onunla aydınlanır. Kısacası öğretmen; Yunus’ta “gönül”, Karacaoğlan’da “sevda” dır. Öğretmen; Mehmet Âkif’te “yürek”, Köroğlu’nda “mertlik”tir. Dadaloğlu’nda “cesaret”, Atatürk’te “bilimsel düşünme” ve Âşık Veysel’de tüm “Anadolu”dur”…