BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.397,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrencilere diş sağlığı eğitimi

Adapazarı Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencilerine “Diş ve Ağız Sağlığı” konusunda seminerler veriyor.

Abone ol

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü geliştirdiği yeni proje ile ilköğretim öğrencilerine “Diş ve Ağız Sağlığı” konusunda eğitim seminerleri veriyor.

Sağlıklı bir toplum için düzenlenen ve Adapazarı ilçesi sınırları içindeki anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerini kapsayan eğitim seminerlerine Ozanlar Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu'nda devam edildi.

Okuldaki programa Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Okul Müdürü Erdal Tazıcı ve sınıf öğretmenleri katıldı. Programın seminer kısmında Diş Doktoru Sinan Merey öğrencilere diş ve ağız sağlığı konusunda bilgi verdi.

Uzun vadede daha sağlıklı nesiller yetiştirmenin amaçlandığı proje kapsamındaki eğitim seminerinde öğrencilere, diş çürüğünün bir kader olmadığı, çocuklukta edinilecek diş, ağız temizliği ve bilinçli beslenme alışkınlıkları kazandırılması konularında bilgi verildi.

Proje hakkında bilgi veren Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, diş ve ağız sağlığı seminerleri kapsamında şuana kadar 5 okulda 733 anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine seminer verildiğini belirterek, bundan sonrada yapılan program dahilinde her ay bir okul olmak üzere projeye devam edileceğini söyledi.

Seminer sonunda katılıcımlar tarafından anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine, içinde diş fırçası, diş macunu, süt ve çikolata bulunan, paket hediye edildi.