BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli Üniversitesi engellileri unutmadı

Kocaeli Üniversitesi'nde, görme engelli öğrencilerin de faydalanması için kütüphane açıldı.

Abone ol

Kocaeli Üniversitesi'ndeki kaynaklardan artık görme engelli öğrencilerin de faydalanması sağlanacak.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nda görme engelliler bölümü açıldı. Görme engelliler, yüz bin basılı yayına, bilimsel değeri ve kullanım oranı oldukça yüksek olan kırk dokuz bin 487 adet yabancı dildeki tam metin e-kitaba, 7 bin adet tam metin Türkçe e-kitaba, otuz sekiz bin 945 adet tam metin e-dergiye ulaşabilecek.

Açılış törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Engelli Araştırma ve Uygulama Birimi Başkanı Prof. Dr. Erbil Dursun, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Kütüphanedeki basılı ya da elektronik ortamdaki bilgileri kütüphanede bulunan kayıt cihazlarına yükleyip bu cihazları ödünç alabilecek olan görme engelli öğrencilerin, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesinde kurulu olan GETEM'deki yaklaşık 8 bin 500 adet sesli kitaba ulaşabileceklerini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci, böylesi bir çalışmaya destek vermekten mutlu olduklarını belirtti.

Engelsiz üniversite sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, "Daha çok engelli öğrenci bizi tercih etsin ki, hem yapılanlardan faydalansınlar, hem de biz çalışmaya devam edelim" dedi.

Açılışın ardından görme engelli öğrenciler kütüphaneyi nasıl kullanacakları konusunda bilgilendirildi.