BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Polat Alemdar'dan BDP'ye gönderme

Vadi'nin, 'Kürt düşmanlığına teşvik ettiğini' önere sürerek RTÜK'e şikayette bulunan BDP'ye, Polat Alemdar'dan yanıt geldi.

Abone ol

Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta yayınlanan 97. bölümünde BDP'nin dizi senaristlerine Türk ve Kürt yurttaşlar arasında ayrım yaptığı ve Kürt düşmanlığını teşvik ettiği yönündeki iddialarına yanıt veren göndermelerle doluydu.

BDP, RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

Geçtiğimiz hafta İstanbul'u yerle bir edecek bir bomba ile başbaşa kalan Polat Alemdar, bu bölümde Türkiye'yi büyük bir faciadan kurtardı. Ancak hafta içi yaşanan bazı gelişmeler dizi içerisinde yaşanan bu gelişmeleri gölgeden bırakacak cinstendi. Barış ve Demokrasi Partisi'nin Kürt düşmanlığına teşvik ediyor diyerek RTÜK'e şikayet ettiği dizi, yeni bir tartışmayı gündeme getirmişti.

BDP'NİN İDDİALARINA GÖNDERMELERLE YANIT

Her hafta, Türkiye'de ve dünyada yaşanan güncel konuları işleyen dizi, bu hafta da kendisiyle ilgili ortaya atılan haberlere dizi içerisinden birtakım göndermelerde bulundu.

Kürt işadamı Baba Memduh ile bir görüşme gerçekleştiren Polat, konuşma esnasında büyük bir yara olarak bahsettiği Kürt sorunu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

OYUNA GETİRİLEN GENÇLERİ HAPSE ATMAK ÇÖZÜM MÜ?

PKK'nın oyuna getirdiği Kürt gençlerini hapse atmanın çözüm olmayacağını savunan Polat: ''Hata yapanı affedeceğiz ama haini asla affetmeyeceğiz. Hainin ne anası vardır, ne de babası'' sözleriyle BDP'nin, 'Vadi Kürt düşmanlığına özendiriyor' şeklindeki açıklamalarına göndermede bulundu. Dizide PKK'ya katılan Kürtler, 'hain' ve 'kandırılmış' olarak nitelendirildi.

POLAT'TAN KÜRT SORUNU İÇİN ÇÖZÜM


İşte Polat'ın sarfettiği "Büyük bir yara var. Bu yarayı tedavi etmedikçe kaşıyıp kangren yapacaklar. Karşılıklı diyelim ki 'yaramız var, çaresi bizde yok. Allahım bize bir çare ver...' Allah çare vermezse o zaman kopan kopsun. Ama ben inanıyorum verecek!" cümleleri ile dikkatlei çeken bölümde yaşanan o sahneler...